Hyundai Trajet: Dieselverbruik Trajet

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 crdi

Prachtige Trajet diesel gekocht, had reeds gebruikerservaringen uitgebreid bestudeerd, maar het verbruik valt me tegen. 1 op 10 lukt geeneens, terwijl het bijna alleen snelwegkilometers waren. Motor loopt als een zonnetje, gen zwarte walmen o.i.d. Ik vraag me af of dit verbrui normaal is.

Daarnaast zakte de brandstof meter als een baksteen en stond de meter helemaal onderin, terwijl er nog behoorlijk wat inzat. Is dit normaal?

ajdenbutter1

Geplaatst door ajdenbutter1 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Trajet? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ajdenbutter1 (0), 16 jaar geleden

Weet niemand een antwoord?

Rummy (0), 15 jaar geleden

Het is inderdaad een prima wagen die veel genot biedt voor minder geld t.o.v. de concurentie. Wat het verbruik van dit dieseltje betreft ben ik zeer in ontgoocheld. Ik heb al een max vertbruik gehaald van 11,5 L per 100km. Maar ook een min. verbruik van 7,5L per 100 km. Nu tracht ik steeds rond de 2000 toeren te schakelen en dit loont wel. Als ik veel in de bebouwde kom rijd zit ik met een verbruik rond de 8,7 L per 100km. Ik denk er aan om de wagen electronisch te laten tunen om bij snelheden rond de 120km/h ook dichter tegen de 2000 toeren per minuut te zittten.
Tja ik trek nu op als een oude bompa, maar met de huidige brandstofprijzen is dit wel aanvaardbaar.

primera p11 (0), 15 jaar geleden

Dit verbruik is normaal bij deze auto.
De diesel die erin zit staat niet bekend om zijn zuinigheid,het is geen zuinigheids wonder.
Tel daarbij het forse wagen gewicht op en de aerodynamica van een goede linnenkast en de weinig verfijnde motor en je komt tot dit verbruik.
En als je de gebruikers ervaringen goed gelezen had, had je dit kunnen weten want er word wel degelijk over gesproken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Trajet of stel zelf een nieuwe vraag.