Hyundai Trajet: is er een mogelijkheid om de passagiers airbag uit te schakelen?

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine

beste mensen, graag zou ik de passagiers airbag uit willen schakkelen, zodat ik de maxicosi voorin kan zetten. de dealer wil hier geen oplossing voor bieden vanwege de veiligheid, maar het is bij ons toch noodzaak. kan iemand mij vertellen hoe ik alleen deze airbag kan omzeilen??

ww123

Geplaatst door ww123 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Trajet? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Euros (0), 16 jaar geleden

hallo

Ik weet niet juist of het bij u wagen ook zo is, maar bij veel wagens is op de zijkant vant het dashbord een knopje. Dit kan je verdraaien en zo de airbag uitschakelen.
Als je de deur open doet zou deze "knop" zich op de zijkant van het dashbord moetten bevinden waar de deur voor zit als ze gesloten is. Als er zo geen knop is kan je het handschoenen kastje eruit halen (wrs enkele vijsjes, ook in gedachten houden dat het stekkertje van het lampje nog inzit en dus nie zomaar laten zakken) daar kan je waarschijnlijk ook de passagiers airbag uitschaken door de stekker uit te trekken. Dit zal er echter wel voor zorgen dat het lampje van de airbag gaat branden. Dit zal ook voor een fout zorgen die opgeslagen wordt in het computersysteem. Dus de kans is groot dat dit gezien en herstelt zal worden als je de wagen op onderhoud doet.

Ik raad ook het uitrekken van de stekker niet aan. Zo is je passagier immers niet beschermd als die merijd, daar je niet elke keer de stekker kan aan of loskoppelen.

Hopelijk was dit ongeveer een antwoord op je vraag.

Grtz

Hans4040 (330) PRO, 16 jaar geleden

PAS OP! met dit soort praktijken.
Geknoei met airbags levert vaak letsel op, ook bij degene die er aan knutselt.
Laat je adviseren door een (andere) dealer.

mvg,
Hans.

Euros (0), 16 jaar geleden

[quote=Hans4040]PAS OP! met dit soort praktijken.
Geknoei met airbags levert vaak letsel op, ook bij degene die er aan knutselt.
Laat je adviseren door een (andere) dealer.

mvg,
Hans.[/quote]
Inderdaad. dat lijkt mij ook nog het beste.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Trajet of stel zelf een nieuwe vraag.