Hyundai Pony: Distributie riem vervangen (probleem)

Bouwjaar: 1993

Hallo,

Ik heb hier een Pony 1.5i waarvan de Driem vervangen moet worden, 60dkm is mij eerder verteld en die heeft de riem nu gedraaid.

Ik wilde gister de riem vervangen maar nu loop ik tegen een probleem aan.

Het probleem is het volgende:
De onderste poelie die tegen de poelie van de Driem zit krijg ik niet los, hij zit vast met 4 10mm boutjes en 1 19mm moer.
Ik krijg de 19mm moer niet los, deze moet los anders kan ik niet kijken wanneer de poelie optijd staat en ik krijg ook nooit de Driem op zijn plek, dus die moet er gewoon af.

Ik heb al verschillende manieren geprobeerd:
- Los draaien met doppenset
- Luchtsleutel
- Warm maken

De kleine 10mm boutjes zijn er wel uit en deze draaiden ook gewoon links om, ik neem aan de grote moer dus ook???

Iemand nog ideeen?

MartijnGR

Geplaatst door MartijnGR (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Pony? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

15 Reacties

nouky (0), 19 jaar geleden

Probeer eens (zonder bougies) de motor te starten dus met de dop of sleutel op de poelie, bij mij altijd succes (geef hem eerst een goeie klap op de kop) Doe dit wel voorzichig.

schnitzel (0), 19 jaar geleden

als die 4 10mm bouten er uit zijn kan je toch de 1ne poelie er af treken !die 19mm bout daar zit de 2de poelie mee vast !hoe zo moet die 2de poelie er af ? nergens voor nodig !

MartijnGR (0) PRO, 19 jaar geleden

Ja ik dacht ook dat als die 4 boutjes los waren het vliegwiel eraf wou maar er zit een ring voor die ook achter de dikke moer lijkt te zitten....

Het gaat om de eerste poelie die moet eraf, want de achterste poelie zit wat meer in het blok dus ik kan er niet bijlangs met de riem oid.

schnitzel (0), 19 jaar geleden

die 1ste poelie zit strak over die ring heen ! tik is met een hamer ZACHTJES op de poelie ! dan valt ie er van zelf af !(niet op 1 plek slaan op de poelie )

MartijnGR (0) PRO, 19 jaar geleden

Ja dat dacht ik ook... zo heb ik het ook bij andere auto's gezien, ik weet dus wat je bedoelt. Ik kan hier alleen geen rand in de ring zien en ik krijg de poelie ook niet los van de andere poelie nu deze 4 boutjes eruit zijn...

schnitzel (0), 19 jaar geleden

zachtjes met 2 schroeven draaiers er achter ! en dan voorzichtig vrike ! hy moet dan los komen !want die 19m bout heb niks met die 1rte poelie te maaken !!er zit ook geen rand in die ring ! poelie zit gewoon strak over die ring

MartijnGR (0) PRO, 19 jaar geleden

Die 4 boutjes die ik eruit heb gedraaid zitten ook in deze ring, net als die 19mm moer.
Ik kan er wel ff een foto van maken en je deze toesturen zodat je even kan kijken...
Ik kan er namelijk geen beweging in krijgen... hij wil ook niet draaien t.o.v. de achterste poelie.

schnitzel (0), 19 jaar geleden

mail maar een foto

schnitzel (0), 19 jaar geleden

www.hyundaiclub.nl vraag het daar op het form

MartijnGR (0) PRO, 19 jaar geleden

Hans, ik kon geen Pony qua model vinden op het online wp handboek van Hyundai...

Hans4040 (330) PRO, 19 jaar geleden

Nee , dat klopt.
Maar zijn de motoren niet gelijk wat dat betreft?

mvg,
Hans.

MartijnGR (0) PRO, 19 jaar geleden

In hele grote lijnen zijn ze idd hetzelfde (in zover ik kan zien). Ik heb daar ook gevonden hoe de kap eraf zou moeten zeg maar, alleen het lijkt daar of de beschermingskap er in zijn geheel af kan en dat ik op de motor zelf dat niet kan. Er zit een stuk motorbehuizing rond de achterste poelie. Ook als ik kijk hoe ze daar de motor op tijd zetten doen ze dat via de voorste poelie...

MartijnGR (0) PRO, 19 jaar geleden

Nou ben vanmiddag/vanavond weer bezig geweest en met suc6. De 19mm bout en de 4 10mm boutjes moeten beide los. De 19mm bout hield ook de zelfde ring vast die voor de voorste poelie (waarop de dynamo zit) zat.
Ik heb de 19mm bout los gekregen door er een sleutel op te zetten en te blockeren en dan de motor te starten, met de 3de keer was die los. Met het starten de bougies eruit gehaald voor meer power.

nouky (0), 19 jaar geleden

Waarom heb je niet direct gedaan wat ik zei? Had je een hoop ellende gescheeld.

MartijnGR (0) PRO, 19 jaar geleden

Naar mijn inziens leek mij dat niet bevordelijk voor de levensduur van de startmotor en aangezien het mijn auto niet is...
maar het is gelukt, en het verdere sleutelwerk was zo klaar.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Pony of stel zelf een nieuwe vraag.