Hyundai Getz: distributiesnaar e.d.

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1

Vrienden,

Ik heb een Getz uit 2008 1.1L geen airco o.i.d.

lees ik dat bij 60000 km de distributiesnaar vervangen moet worden. Nu heb ik een autovraagbaak voor de getz tm 2005. kan ik deze gewoon aanhouden?

Ik wil onderdelen bestellen op internet maar ik zie veel soorten en prijzen staan. mobility parts- mister auto.nl-carparts direct e.d. alles ongeveer rond de 65-75 euro dealer compleet alles dus ook v snaren 150 euro.
wat is wijsheid en welke te bestellen?
krijg ik met opgeven kenteken het juiste artikel?

Groet Freek

Freek Dekker

Geplaatst door Freek Dekker (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Getz? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

TheoStek (0) PRO, 12 jaar geleden

Ik dacht dat voor deze auto elke 48 maanden ofwel 60.000km de distributieriem vervangen/gecontroleerd moet worden. ?

Onderdelen bestellen doe je normaal gesproken niet via internet, risico dat de verkeerde onderdelen geleverd worden is (te) groot, ook al geef je het kenteken op.
Moest je de verkeerde onderdelen ontvangen, begin maar te bellen/schrijven, afwachten enz, enz. ondertussen ben je misschien al begonnen eraan en kun je niets meer, als je op een zaterdag eraan begint.

Rij naar de dealer bij jou in de buurt, geef het Vin/kenteken nr. en bestel daar je onderdelen, wat zijn die 75 vergeleken met 150 ? ja i.d.d. de helft.
De kool is het sop niet waard..m.a.w. Met verkeerde onderdelen kun je je auto niet maken,.

Freek Dekker (0), 12 jaar geleden

Dag Theo,

Dank voor je bericht. maar je slaat wel de spijker op de kop. Wat is wijsheid? en wat als je de verkeerde onderdelen geleverd krijgt. wellicht heeft iemand ervaringen hierin?

Freek

limbra (625), 12 jaar geleden

Ik ben het volledig eens met @Theo ,
Als je onderdelen via internet besteld ook al geef je het kenteken op kunnen er toch de verkeerde spullen geleverd worden ,
Hoe vaak zie je niet dat er voor 1 type auto verschillende distributie riemen geleverd worden , de ene met zoveel tandjes
en de andere met weer net iets meer of minder tandjes , om maar iets te noemen. (heb het zelf al eens meegemaakt)

Als je de onderdelen via de dealer besteld , is het misschien iets duurder maar dan weet je zeker dat je de goede krijgt met de juiste en betrouwbare kwaliteit .

Anders wordt goedkoop misschien wel duurkoop .

riennoot (0) PRO, 12 jaar geleden

volgens het superservice menu van hyundai staat de distributieriem te vervangen bij 90.000 km/72 maanden, en de multiriem(en) bij 60.000 km/48 maanden

Freek Dekker (0), 12 jaar geleden

Dag allen,

Was ik toch te voorbarig Rien. Je hebt gelijk. Moet pas bij 90000km. Toch mijn dank.
Echter blijft wel het feit dat mij dus aangeraden wordt om belangrijke onderdelen i.v.m. maat en juiste soort ondanks de hogere prijs bij de dealer te bestellen.

Allen dank en mag gesloten worden.

Freek Dekker

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Getz of stel zelf een nieuwe vraag.