Hyundai H200: dynamo vervangen h200

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2500 td

Bij mijn h200 heb ik een vermoeden dat de dynamo stuk is. Als het donker is dan zie je op het dashboard het lampje opgloeien van de dynamo. Als je een beetje gas geeft dooft het lampje. Afgelopen week merkte ik dat de ruiterwissers niet meer snel op en neer gingen. Toen mijn vrouw om boodschappen ging wilde de bus helaas niet meer aanslaan. Deze is toen over gestart met een andere accu. Thuis heb ik de accu opgeladen.
Hoe kan ik de dynamo controleren, en wat moet de voltage ongeveer zijn als hij bijlaad. Ook is mijn vraag, als het de dynamo blijkt te zijn, kan ik deze dan zonder problemen vervangen (ik ben redelijk handig) of moet dit door een garage gedaan worden omdat ik op bepaalde foto´s op internet gezien heb dat er slangen op aan gesloten zijn. Wat als ik het zelf doe, moet de auto dan door een garagebedrijf uitgelezerd worden. Graag zie ik de reacties tegemoet, zodat ik actie kan ondernemen.

h200/atos

Geplaatst door h200/atos (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai H200? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

lompie (0), 14 jaar geleden

hoi hoi met een volt meter zou je kunnen meteen op de accu als de auto loopt zou die 14,4 volt moeten bij laden dan zou die dynamo goed zijn ik zou kijken of die boven de 13 volt bij laad maar als het lampje al brand en als je gas geeft gaat die uit dan denk ik ook dat het de dynamo is het vervangen zou normaal niet zo moeilijk zijn maar kijk wel uit dat je de draden weer goed aan sluit groetjes henrie

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai H200 of stel zelf een nieuwe vraag.