Hyundai Atos: Eerst stotteren, dan slecht starten, nu helemaal niet meer start

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0 ?

Hoi,

Een vriend van me vroeg me onlangs eens te kijken naar zijn wagentje...een atos. Ik als VW mech. eens mijn stoute schoenen aangetrokken en het probleem met volle moed te lijf gegaan. Maar van hyundai ken ik helemaal niets, en zo zonder echt veel materiaal beschikbaar gaat alles wat moeilijker. Het probleem is dat de wagen niet meer start, nadat hij eerst een paar weken slecht draaide en soms stilviel, dan slecht startte en nu helemaal niet meer start. De volgende zaken heb ik gecontroleerd, accu (ok), ontsteking (ik denk ok, aan de centrale bougiekabel bij de verdeler toch) brandstof (ok, zelfs even proberen te starten met startpilot, dit veroorzaakte enkel een enorme vlam -> backfire denk ik,) De wagen wil precies wel aanslaan, maar telkens als hij dat wil, 'valt hij dood' alsof de startmotor geblokkeerd wordt. Ik heb eens de verdelerkap afgenomen, maar dat zit precies zo raar in elkaar, de stroomverdeler is niet zichtbaar en hoe zet je dat kapje terug op de juiste plaats? Je kunt dit toch op verschillende manieren terugzetten? Kijk, ik denk, dat als de wagen niet wil starten op een zeer vluchtig mengsel, het aan de ontsteking ligt...maar de vonk uit de kabel van de bobine is echt wel krachtig genoeg. Dus staat de ontsteking niet juist of is de verdeler defect.
Is hier iemand die dit probleem nog voorgehad heeft? En wat zou dan de oplossing zijn? (of toch de goede richting in)

Alvast bedankt!!

Exoskelton

Geplaatst door Exoskelton (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Atos? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Backfire en doodvallen van de startmotor doet mij denken aan een verkeerd ontstekingstijdstip.
Zou de BDP-gever (toerental-sensor) wel eens kunnen zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Atos of stel zelf een nieuwe vraag.