Hyundai Atos: Piepende riem bij aanzetten verbruikers.

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0

Hoi als ik de auto start gaat alles goed maar als ik meerdere verbruikers aan zet begint de motor te gillen als een mager varken. De riemen zijn op spanning die van de dynamo alsmede die van de stuurbekrachtiging, de accu is preventief vervangen omdat die onder bemeten was. Als ik onder de kap luister lijkt het wel van de waterpomp af te komen want daar hoor ik het meeste gegil. Zou het ondanks de riemspanning kunnen zijn dat de riemen versleten zijn of toch de dynamo c.q. waterpomp waar de lagers uitliggen.
Wie kan me helpen want klakkeloos dure onderdelen vervangen lijkt me nog geen optie.

M.v.g. Ronald.

ronny530

Geplaatst door ronny530 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Atos? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jan5047 (0) PRO, 13 jaar geleden

dan slipt de riem omdat er meer vermogen wordt gevraagd van de dynamo riem stellen of vervangen

ronny530 (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor de snelle reactie, de riem staat eigenlijk al zeer strak, de Atos is van een collegaatje en haar oom heeft geconstateerd dat de riem goed is maar heeft deze niet gedemonteerd.

C.Jonker (0) PRO, 13 jaar geleden

op het oog kan het goed zijn maar nog wel slippen, ik heb toevallig een identiek gepiep met een swift... riem jaar oud en strak erom maar wel slippen.

Loopt de riem nog ergens om een spanrolletje of zo? gewoon vervangen...kost geen drol :P

ronny530 (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor de antwoorden, vandaag de multimeter er ook maar eens bijgepakt om te testen. de laadspanning is 14 tot 14,5 volt niet te hoog dus, als de verbruikers aangezet worden en de boel begint te gillen valt de laadspanning geheel weg om bij uitzetten weer terug te keren. Collega gaat nu dus eerst de riem laten vervangen.

M.v.g. Ronald.

ronny530 (0), 13 jaar geleden

Even een update, die riem is bij de garage gecontroleerd ( waarschijnlijk na demontage ) deze is goed. Na montage en het vervangen van een vacuümslang is het probleem tot nu toe niet meer voor gekomen.

Bedankt voor het mee denken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Atos of stel zelf een nieuwe vraag.