Hyundai Atos: achterremdruk te groot, apk afkeur

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0

Bij hard remmen gooit deze Athos met zijn kont doordat de remdruk op de achterremmen te hoog is. Deze wagen komt ook niet door de apk ivm de te hoge remdruk.
De remcilinders zijn reeds vervangen (waren lek) even als de remschoenen. Waar zit de remdrukbegrenzer als deze er al een heeft? Waar moet ik het voor de rest nog zoeken?

Ruud10657

Geplaatst door Ruud10657 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Atos? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

marcel7031 (0) PRO, 13 jaar geleden

Een keer gehad met een andere auto dat de verkeerde remcilinders erin zaten met een te grote diameter. Ik had domweg dezelfde cilinders genomen die dus (ook) verkeerd bleken te zijn
Springt de auto uit de remmenbank of is de remkracht achter te hoog waardoor de auto uitbreekt cq achter blokkeert?
Gaat het remmen op straat met een noodstop wel goed?
Wellicht een te zachte remvoering gebruikt achter? Voering iets afgeschuind tegen het "happen"?
Met kleinere auto's die korte stukjes rijden is vaak de remkracht vóór echt laag waardoor het net lijkt of de achterkant overberemd lijkt te zijn terwijl de remmen vóór juist onder de maat zijn. Dat zou het verschil kunnen verklaren.....
Verglaasde remblokken kun je beter vervangen

Ruud10657 (0) PRO, 13 jaar geleden

Voor zitten net nieuwe ferodo remblokken in. Schoenen zijn afgeschuind. De klant meld dat de remmentestbank bij de apk van Quikfit dit aan gaf. Klant klaagt zelf dat de wagen uitbreekt bij hard remmen. Voorremmen zijn goed.

marcel7031 (0) PRO, 13 jaar geleden

Jammer dat je zelf geen bank ter beschikking hebt. Kun je anders de auto zelf ergens ter keuring aanbieden?
Ik moet je eerlijk zeggen dat ik niet weet waar de remdrukbegrenzer zit, je ziet niet iets wat erop lijkt onder de auto?
Anders bij de hoofdremcilinder of zelfs (orgineel?) in de remcilinders zelf?
s6

riennoot (0) PRO, 13 jaar geleden

zitten tegen de hoofdremcilinder aangeschroeft aan de rechterzijde

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Atos of stel zelf een nieuwe vraag.