Hyundai Atos Spirit: raamslinger verwijderen Atos achterportier

Bouwjaar: 2000

Het pinnetje en-of staafje van de vergrendeling van de rechterachterdeur wekt niet meer (komt niet meer omhoog en gaat ook niet meer omlaag, gaat stroef. De centrale vergrendeling werkt nog wel. Nu wil ik bekledingspaneel verwijderen om te kijken maar ik heb geen idee hoe ik de raamslinger moet verwijderen. Ik lees in meerdere forums dat er soms een borgveer zit, of met stuk doek achter de raamslinger kunt gaan. Heb beide oplossingen proberen toe te passen maar ik zie geen enkele mogelijkheid dat dit gaat lukken. Heb met schroevendraaier tussen bekleding en raamslinger gekeken maar de ruimte is zo beperkt dat ik niets kan zien en/of verwijderen. Ook stuk doek krijg ik er niet achter (slinger zit erg strak en dicht tegen paneel aan).

Bekleding van de voorportieren wel eens verwijderd zonder problemen maar hier zit elektrische raambediening.

Heeft iemand tekening of goede uitleg hoe je de raamslinger kunt verwijderen

Niek77

Geplaatst door Niek77 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Atos? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Garage Janssen (0) PRO, 13 jaar geleden

Er zit toch echt een borg veer achter hoor.
Bij ons gebeurd het regelmatig dat we de plastic ring die achter de raamslinger zit moeten slopen om de clip te demonteren.

Niek77 (0), 13 jaar geleden

Peter, in ieder geval bedankt je je reactie. Nu weet ik in ieder geval hoe het is bevestigd. Welk gereedschap kun je dan beste gebruiken om bij borgveer te komen en te verwijderen ? Zit veer aan onderkant raamslinger ?
Alvast bedankt.

Garage Janssen (0) PRO, 13 jaar geleden

Als ik het goed onthouden heb zit hij met de opening naar de slinger, meestal een ijzerdraad net een beetje omzetten , klein hoekje aanmaken en dan proberen maar.

Niek77 (0), 13 jaar geleden

Oke .. bedankt. Ga het proberen. Zal nog even vermelden als het gelukt is. gr.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Atos of stel zelf een nieuwe vraag.