Hyundai i10: geluid radio is een drama, cd en externe bron wel topgeluid

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0

Sinds een jaar rijden wij in een Hyundai i10 van bouwjaar 2008. Helemaal gelukkig met de auto, behalve met de autoradio.
Als we een cd afspelen is het geluid helemaal top en goed in te stellen met de setup. Een radiozender klinkt echter als een AM zender.
Het geluid is echt heel slecht en niet goed te krijgen met de set up. Sluiten we een externe MP3 speler aan, ook dan is het geluid helemaal top!

Is er iemand die ook deze ervaring heeft en een oplossing voor ons probleem weet? Van armoe sleuiten we met langere ritten maar een externe MP3 speler aan om op die manier een goede sound in de auto te hebben.

lvb1968

Geplaatst door lvb1968 , lid sinds 10 jaar geleden

11 Reacties

Hans4040 PRO, 10 jaar geleden

Slechte antenne?
Als de auto een antenneversterker heeft, controleer dan of die wel spanning krijgt vanaf de radio.
Op de blauwe draad moet 12V komen als de radio aanstaat.

lvb1968, 10 jaar geleden

geen idee of er sprake is van een versterker. de radio is helemaal verwerkt in het dashboard. suggesties?

hans_yvonne, 10 jaar geleden

Wij hebben inderdaad precies hetzelfde. Ook een I-10 met 1.1 motor en ca. 3 jaar oud nu. Alle audio klinkt goed behalve de radio-zenders.
Ik denk dat dit niet aan de antenne zal liggen. Hij ontvangt een zender wel of niet maar volgens mij be-invloed dit niet de geluidskwaliteit. Het geluid van de radio-zenders is dof. Weinig hoge tonen, terwijl de ontvangst prima is.
Ik vrees dat er weinig aan te doen is. Zal wel aan de (ingebouwde) tuner liggen. De versterker is wel goed, lijkt me, want het geluid van CD of externe bron is goed.
Maar mocht iemand er een oplossing voor hebben, hoor ik het ook graag!!

magnadomo, 10 jaar geleden

Ook in onze I10 hebben wij dit probleem, maar weet iemand of er aan de achterkant van de radio nog aansluitingen zitten.
Wil graag een usb aansluiting op de radio, al die cd 's in de auto.

hans_yvonne, 10 jaar geleden

Geen idee. Ik heb de radio er nog nooit uitgehaald. Ik weet ook niet of dat een beetje makkelijk gaat.
Ik heb intussen de vraag over het slechte radio-geluid ook neergelegd bij Greenib-Car, de Hyundai importeur, maar daar heb ik nog niets van gehoord.
Mocht ik binnenkort wel bericht krijgen, dan zal ik het ook hier melden.

Dkrijgen, 10 jaar geleden

heeft deze auto toevallig een raamantenne? deze staan erop bekend dat er niet altijd even goede kwaliteit binnenkomt, verder zou er eventueel een versterker tussen de antenne kunnen zitten.

Getzsport05, 10 jaar geleden

Goedenacht allen,

Ik heb hier het electrische schema van de radio van de i10. Misschien heeft iemand er wat aan en kan hij/zij het probleem hiermee oplossen.

Mvg. Slaven

montynigel, 10 jaar geleden

Goedemiddag allen,

Zelfde probleem uiteraard met de i10 van mijn vrouw, ben net bij de dealer geweest of via de obd2 kabel nog iets gesteld kan worden, helaas. Toch nog even in de nieuwe i10 gezetenen geluisterd....en daar was het geluid wel goed zoals het hoort! Dealer was erbij en gaf me gelijk. Wat er zowiezo verschillend is is de dakantenne, was(zoals bij ons) een lange spriet nu een korte van plusminus 20 cm. De radio-unit is op het ontbreken van de aux-aansluiting "hetzelfde"(kan er niet in kijken natuurlijk) deze aansluiting zit met usb en ik meen een sd cardaansluiting achter de pook. Of de antenne werkelijk het verschil maakt lijkt me sterk maar sluit het vooralsnog niet helemaal uit. Ga nog even googelen en wie weet..

Groet,

Marco

tulleke, 10 jaar geleden

Hallo,

Ik heb een i10 uit 2008 en heb het zelfde probleem met de radio.
Zelfs 3fm wordt slecht ontvangen.

Heeft iemand van jullie een oplossing kunnen vinden?

Mvg,
Koen

Hans4040 PRO, 10 jaar geleden

Heeft iemand al eens een losse antenne geprobeerd?
Gewoon een antenne nemen en achterin de radio inpluggen...

robert1jan, 10 jaar geleden

antenne heeft alleen zin ,als er haast geen zenders te vinden zijn of ruis door geluid komt,als je veel zenders ontvangt is dat geen zwak antenne signaal.Als cd wel goed klinkt is het audio signaal en de luidspreker aansluitingen wel goed.Dus probleem zit in de radio bij fm detectie en audio Hoop dat ik jullie een beetje heb kunnen helpen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai i10 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!