Hyundai Atos: geluid vanuit de motorkap

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0

Hallo, Ik heb een Hyundai Atos 1.0 (1999). Hij zit op 75.000 KM.

Ik zit met een probleem waarvan ik al bij twee garages ben geweest en niet geholpen aangezien er volgens hen geen enkel probleem is.
Het probleem is als volgt:

Als ik de motor start komt er behoorlijk veel geluid vanuit de motorkap vanwaar weet ik niet precies. Als ik begin te rijden, dus op de koppeling trap en wegrijd, merk ik niets van het geluid. Wanneer ik het gaspedaal loslaat, dus stil sta bij een stoplicht begint het geluid weer opnieuw. Als ik weer op het gaspedaal trap, dan gaat het geluid dus wel weg. Tweede probleem is dat als ik de koppeling van 2 naar 3 neem dan wilt de auto zeer moeilijk optrekken en vervolgens trekt hij onmiddelijk op met een enorme kracht. Van koppeling 3 naar 4 doet de auto het ook moeilijk met optrekken.
Ik weet mij geen raad wat de probleem kan zijn bij beide gevallen. Hebben deze twee problemen verband met elkaar en wat is volgens U het probleem??

Kan iemand mij alstublieft raad geven?

Alvast hartelijk bedankt!!

Groetjes,

Duran

duran78

Geplaatst door duran78 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Atos? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Highway (120) PRO, 14 jaar geleden

ik zit te denken aan een defect koppelingslager of een versnellingsbak.

duran78 (0), 14 jaar geleden

Volgens de garage zou deze auto 100% probleemloos moeten zijn. Ik heb de auto gekocht uit Leeuwarden en vervolgens gereden naar Amsterdam (120KM). Ik weet dus niet of het probleem zich ontwikkelde tijdens dit ritje.

Zou er iets anders kunnen zijn die gerepareerd moet worden en hoeveel zou dit kunnen kosten (ongeveer)??

Bedankt!! :)

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Als je net geschakeld hebt van 2 naar 3 (of 3 naar 4) gaat de motor dan sneller draaien (toerenteller hoger als je die hebt), maar de auto niet sneller rijden? Dan slipt de koppeling.
Anders moet je probleem van "zeer moeilijk optrekken" even beter of nader omschrijven.

Had je geen problemen met de proefrit? En had je toen ook al dat geluid?

duran78 (0), 14 jaar geleden

Als ik schakel van 2 naar 3 en gas geef, dan wil de auto niet optrekken. De hele auto begint heel hard te trillen. Hij probeert dus op te trekken, maar iets houdt dit tegen. Ik weet niet waardoor dit komt. Daar wilde ik eigenlijk via deze site achter komen.

En met de tourenteller lijkt niet veel aan de hand te zijn. Doordat de auto zich ook niet kan optrekken, blijft de tourenteller hangen bij 1500/2000.

Met de proefrit had ik dat dus niet. Dit probleem deed zich voor na 3 dagen van aankoop.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Atos of stel zelf een nieuwe vraag.