Hyundai Lantra: Geratel tijdens rijden

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.5

Beste mensen,
Ik heb een Lantra gekocht uit 1998 met 107000km op de teller nap.
Auto rijd op zich goed, maar ik hoor als ik gas geef een hele erge ratel. zodra ik de koppeling intrap is het geluid weg, maar zodra ik de kopeling dus loslaat dan begint het gigantische ratelen weer. Als auto bijv in de 2 staat en ik maak heel weinig toeren (1500) hoor je bijna niks. Maar hoe meer toeren je maakt hoe harder de ratel.

Als ik de auto stationair laat draaien hoor je niks, maar toen ik opeens gas gaf in zijn vrij toen auto op oprit stond hoor de je ook niks, maar binnen een paar seconden toen de toeren weer gezakt waren hoorde ik opeens weer flink ratel onder de kap. Leek te zitten aan bovenkant (bij voorruitkant achter stuur zeg maar)

Auto heeft wel lange tijd stilgestaan. Is op 4 jaar tijd maar 15000km mee gereden en laatste 2 jaar amper wat mee gedaan.
Wat kan dit zijn?

ralphrammstein

Geplaatst door ralphrammstein (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Lantra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (20) PRO, 14 jaar geleden

lijkt me verstandig om vordat je verder gaat met rijden de distrubutie tecontroleren of deze wel goed op spanning staat en ook goed gesteld is.
heb het een keer gehad dat de hydraulische spanner stuk was en daar door kan hij over de vertanding springen wardoor de kleppen de zuiger raken en zoals jij het beschrijfd lijkt het er veel op.

groetjes jan.

ralphrammstein (0), 14 jaar geleden

distributieriem was gecontroleerd, die was goed.
Dat stationair deed ie alleen nadat ik ff flink gas gaf en zou mss het hitteschild kunnen zijn. Maar die ratel is puur tijdens rijden. Nou lees ik hier wel iets over druklagers. Koppeling pakt ook volgens mij vrij laat. Maar kan ik hiermee gewoon doorrijden of moet er iets vervangen worden? Stel het zijn de lagers, zou ik daarmee gewoon door kunnen rijden als ik het geluid voor lief neem?

jan T (20) PRO, 14 jaar geleden

nou dat durf ik niet tezeggen dan zou het toch echt eerst beoordeelt moeten worden dus laat dat eerst doen alvorens te beslissen zo te blijven rijden.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Lantra of stel zelf een nieuwe vraag.