Hyundai XG30: goed op LPG, slecht op benzine

Bouwjaar: 2000

Mijn XG (3.0 liter V6) loopt altijd goed op LPG, maar loopt slecht op benzine. De motor stottert en het toerental schokt even omlaag. Dit voel je vooral bij constante snelheid, bij acceleren of gas volledig los voel je niets. Gaat niet weg na >200 km op nieuwe benzine te laten lopen, geen meldingen na uitlezen volgens garage.

Tussendoor een klepprobleem gehad waarbij een klep tegen een stukje ijzer aankwam, motor opengeweest, kleppen schoongemaakt.

Nu na het starten op benzine kan er na enkele honderden meters geen gas meer gegeven worden en rijdt de auto wel, maar zoals een automaat al uit zichzelf rijdt. Gas geven leidt tot niets. Lampje cruise control kon niet meer aangezet worden. Na herstart met meer dan 10 seconden vertraging start de auto weer gewoon en loopt vanaf dan weer goed, afgezien van het stotteren dan.

Iemand enig idee. De garage dacht dat het een moeilijk oplosbaar probleem zou kunnen zijn.

aderoos

Geplaatst door aderoos (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai XG30? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

SvR1 (0) PRO, 19 jaar geleden

lijkt op noodloop door ver wegleren van benzine ecu.
Wat voor lpg systeem zit er in en wanneer is het begonnen ?

aderoos (0), 19 jaar geleden

Bedankt voor de reactie. De XG was ondertussen bij de garage. Na eerst een van de bobines te hebben vervangen en de spuitstukken te hebben schoongemaakt liep hij nog niet goed. Toen hebben ze een slangetje (benzine?) vervangen aangezien hier een scheurtje in zat waardoor er lucht in zou kunnen komen. Nu loopt hij weer als een zonnetje! Dingen die hiervoor al niet hadden geholpen waren trouwens nieuwe benzine, een hele tank alleen op benzine rijden, en een update van de ECU software.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai XG30 of stel zelf een nieuwe vraag.