Hyundai H200: h200 weer met motor problemen

Bouwjaar: 1998

Wij hebben een h200, en al eerder een bericht hier op gezet dat de motor in de soep gelopen was. Krukaslagers naar z'n grootje. We hebben inmiddels de motor weer laten reviseren en opnieuw ingebouwd. Inmiddels 4500 km mee gereden, maar hij lekte steeds olie. We zijn weer, na herhaaldelijke keren gebeld te hebben met het revisiebedrijf, de auto naar het revisiebedrijf gebracht. Deze heeft de motor onderzocht en geconcludeerd dat de brandstofpomp intern kapot zou zijn, waardoor de cylinders geen olie meer kregen en hierdoor ingevreten zijn, doordat de dieselolie de olie wegspoelde. Nu vertelde de man van revisiebedrijf dat de brandstofpomp na 150000km getest/afsteld (gereviseerd)had moeten worden.Hij heeft het er met ons niet overgehad. Heeft iemand hier ervaring mee?

flensje

Geplaatst door flensje (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai H200? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

autozuid (0) PRO, 19 jaar geleden

beste janet hoofdwaarschijnlijk heb je met te weinig olie gereden als datzo was wat het revisiebedrijf zegt dan had de auto ontzettend moeten roken en slecht lopen . Als de brandstof pomp inwendig stuk is zal de opbrengst minder worden en niet genoeg inspuiten dus dat verhaal klopt niet en de brandstofpomp hoeft je niet naar 150000km te reviseren

flensje (0), 19 jaar geleden

bedankt voor je reaktie. De auto lekte een beetje olie. Wij hebben het bedrijf daar van op de hoogte gesteld. Deze heeft er een nieuwe oliefilter opgezet en kattepan aangedraaid. Toen lekte hij nog steeds olie en steeds iets meer. We hebben toen een buurman er naar laten kijken en die heeft geconcludeerd dat er een overdruk was waardoor de olie via de turbo er uitlekte.We zijn toen weer naar het revisiebedrijf gegaan. Hij heeft de motor weer uitelkaar gehaald en komt dus nu met dit verhaal aan. De brandstofpomp heeft hij door een dieselmotoren bedrijf laten testen en gelijk maar laten repareren zonder ons ervan op de hoogte te stellen. We kunnen een second opinion laten doen, maar ja de brandstof pomp is al "gerepareerd". Temeer omdat wij nu voor de kosten van brandstofpomp en in en uitbouwen komen te zitten terwijl wij al ruim 2500euro hebben betaald voor revisie van de motor.Wat is jou advies hierin?

autozuid (0) PRO, 19 jaar geleden

beste janet ik zou als dit bedrijf lid is van de bovag en de reperatie niet deuglijk is uitgevoerd contact opnemen met de bovag je hebt garantie op de reperatie En de garage mag niet zonder meer de brandstofpomp laten repareren zonder jouw toestemming succes

flensje (0), 19 jaar geleden

Helaas is het bedrijf niet lid van de bovag. Uit de testrapport van de brandstofpomp is gebleken dat de pompdruk te laag was en de vervroeging telaat was. Het is ons woord tegen de zijne en ben bang dat er niets anders op zit dan tebetalen, maar in iedergeval bedankt voor je reaktie.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai H200 of stel zelf een nieuwe vraag.