Hyundai Elantra: Hyundai Elantra houdt in.

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Ik heb onlangs een Hyundai Elantra 1.6 gekocht uit 2002.Rijdt goed ,echter begint nu na enig rijden in te houden,juist bij brave rijstijl.Had laatst ook dat na een koude start en het intrappen van de koppeling ,het toerental opliep tot 3000,was snel weer over.Soms heb ik het gevoel als ik de koppeling tijdens het rijden laat opkomen de auto vertraagd nog wat gas nageeft,alsof je een ouderwetse choke handmatig uittrekt bij lage snelheid.Gek genoeg als ik de wagen 'beproef',dwz hard optrek ,felle rijstijl ,kolk in de tank enz dan gebeurt er niets en loopt hij als een trein.Van nature rijdt ik echter heel gelijkmatig.De auto heeft overigens enige maanden stilgestaan bij de dealer alvorens te zijn verkocht.Wat kan de oorzaak zijn ? Is het een sensor/sonde probleem(waarschuwingslampje motormanagement brandt overigens niet)?Verstopte cat oid?

paul2

Geplaatst door paul2 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Elantra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan T (10) PRO, 15 jaar geleden

nou het lijkt me verstandig om eerst het storinggeheugen uittelezen want het is net als je zegt mogelijk dat er een sensor de oorzaak van is.

groetjes jan.

philiprs (0), 15 jaar geleden

ik heb net hetzelfde probleem gehad, en de TPS (throttle position sensor) was defect. Laten vervangen en nooit nog problemen gehad hiermee (reeds 80000 km geleden)
philip

paul2 (0), 10 jaar geleden

Blijkt toch aan het wat lange stilstaan te hebben gelegen,het is er op den duur uitgesleten

paul2 (0), 10 jaar geleden

probleem opgelost

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Elantra of stel zelf een nieuwe vraag.