Hyundai lantra: ketsend geluid tijdens inparkeren

Bouwjaar: 1999

Mijn stuurinrichting maakt ergens een ketsend geluid tijdens het sturen als ik langzaam rijd, bv bij het inparkeren. Ik dacht eerst aan een kapotte homokineet, de dealer heeft een proefrit gemaakt en zegt dat het geen homokineet is. Het geluid lijkt op het geluid als je het stuur draait en er een steentje onder je band wegschiet. Maar dit gebeurt nu wel erg regelmatig.
Wie kan mij helpen?
Wim

wdjager11934

Geplaatst door wdjager11934 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Lantra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Wolters12301 (0), 19 jaar geleden

waarschijnlijk een spoorstangkogel, deze willen nog wel eens tikken, als er ruimte in zit. Is vaak geen probleem, deze ruimte is voor de apk vaak acceptabel.

wdjager11934 (0), 19 jaar geleden

Hallo Geert
Bedankt voor je reactie op problemcar.
Het is inderdaad een tikkend, ketsend geluid vooral tijdens het voor en achteruit rijden en sturen. Met harder rijden hoor ik het niet, maar wel weer als ik een woonerf op rij en sturend over een drempel ga. Ik vind het irritant omdat ik niet weet wat het is. Ik heb ook gedacht aan remblokken die versleten zijn.
Begin augustus gaat hij voor grote beurt + apk dus zal ik wel horen of je gelijk hebt.

Groeten en bedankt
Wim

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Lantra of stel zelf een nieuwe vraag.