Hyundai Lantra: rokende uitlaat

Bouwjaar: 1996

Hallo ik heb een Lantra uit 1996 met 120.000 km op de teller. Mijn vraag: Ik heb altijd veel water in mijn uitlaat staan. Als de motor op temperatuur komt begint de uitlaat te roken. Volgens de garage is dit normaal. Is dit normaal bij een lantra?

Dirk2297

Geplaatst door Dirk2297 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Lantra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ephy (0) PRO, 20 jaar geleden

wat voor kleur rook is dit ?
als het gewoon damp kleurig is dan is dit inderdaad normaal ,je moet het zien als je een pannetje water op het vuur zet en dit gaat verwarmen dan gaat het ook dampen .
als het witte rook is dan is het koelvloeistof ,maar dan ruik je het ook een zoete lucht !

succes

Dirk2297 (0), 20 jaar geleden

De kleur van de rook is wit. Het komt wat asociaal over als ik op een parkeerplaats iedereen in een rookgordijn zet. Ik heb nog nooit een auto gehad die zo rookte als deze auto.
Kan het te maken hebben met de bouw van de uitlaat?

Ps: Autohuis W. ? ;-)

Tom11523 (0), 20 jaar geleden

Volgens mij is het een lekke koppakking. Het koelwater komt dan in de verbrandingsruimte. Je bent dan behalve brandstop met lucht ook water aan het opstoken! Controleer eens of je olie mooi olie is, of dat dit snot is (koelvloeistof met olie). Ook kan je een kijken of het koelvloeistop overlooptankje begint te borrellen als je gas geeft. Daalt het koelvloeistof pijl steeds zonder dat het ergens naar buiten lekt?

Laat het nog maar eens horen.

Groetjes Tom.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Lantra of stel zelf een nieuwe vraag.