Hyundai Tucson: Kleine piep

Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 2000

Nadat ik de distributieriem en waterpomp met succes heb vervangen lijkt alles weer prima te functioneren. Echter merk ik nog een vreemd piepend geluidje rechts achter, waarschijnlijk bij het achterwiel. Dit hoor je als je door een bocht gaat, bij lage snelheid dus. Het is een aan/uit piepje dus er lijkt iets te schuren bij elke slag van het wiel. Bij de Tucsons zit een schijfrem en een trommelrem voor de handrem gecombineerd in de achterwielen. Waarschijnlijk komt het daar vandaan. Nu ben ik bang niets te vinden als ik de boel op de krik los maak omdat het misschien alleen maar is tijdens het rijden. Iemand een idee wat het eventueel zou kunnen zijn en hoe ik die locatie het beste kan opzoeken?

conradus

Geplaatst door conradus (50) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Tucson? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ferdinand (60), 4 jaar geleden

Blijft de handrem niet hangen?Misschien een paar keer goed heen en weer halen.
Ferry

P. Kelder (0) PRO, 4 jaar geleden

[quote=conradus] Nu ben ik bang niets te vinden[/quote]

Of je nu wel of niets vind...
Het is nooit verkeerd om een keer de trommels te verwijderen en het remstof te verwijderen.

Dat hoort allemaal bij het onderhoud.

Grt. Paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Tucson of stel zelf een nieuwe vraag.