Hyundai H200: Knipperend voorgloeilampje

Bouwjaar: 1999

Van mijn H200 (2.5TD, 110000 km) blijft het voorgloeilampje na het starten en wegrijden knipperen. Heeft niets met losse contacten of iets dergelijks te maken, daarvoor is het knipperen te regelmatig. Merk verder helemaal niets aan het rijgedrag (nog even 'karakteristiek' als daarvoor). Starten gaat ook nog steeds als de beste. Distributieriem bij 100000 (zelf) vervangen. Wie kan mij verder helpen. Heb er een broertje dood aan om bij Hyundai langs te moeten.

John Doe

Geplaatst door John Doe (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai H200? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

ephy (0) PRO, 20 jaar geleden

hallo,
waarschijnlijk is de plus draad naar de gloeibougies doorgesleten tegen de verstuiver leiding aan ! en is de zekering in de zekering kast bij de accu stuk 80 ampere !
check dit maar ff

succes

John Doe (0), 20 jaar geleden

Bedankt voor de reactie, maar da's bij mij niet het geval. De zekering is nog goed en de kabeltjes zijn nog allemaal netjes verpakt. Heb nu plots wel problemen met starten. Sterker nog, de spanning van de accu zakt weg zo gauw ik wil voorgloeien. Kan een slechte accu de oorzaak zijn, of is er een andere reden waarom de elektronica van het voorgloeicircuit het lampje laat knipperen? Ga nu in ieder geval eerst de accu volladen...

peulen (0) PRO, 20 jaar geleden

bij een knipperend gloeilampje kan ook het relais stuk zijn (dit zit als je voor de auto staat rechts in de hoek of in de auto bij bijrijders zijde onder dachbord achter de kap tegen de stijl aan

sucses peter

John Doe (0), 20 jaar geleden

Het voorgloeirelais zit idd achter de zijkap onder het dashboard aan de bijrijderskant. Heb het stalen doosje open gehad om het relais te controleren, niets aan de hand. Heb de accu door laten meten, je raad het: niets aan de hand... Heb de accu goed schoongemaakt aan de bovenzijde, erg veel kristallen (wit poeder) aan de beugel die over de accu zit. Misschien toch lekstromen die de accu leeggetrokken hebben? Als laatste de accu volgeladen en gedurende het laden tevens een 'revitaliser' erop geplaatst (deze stuurt hoge spanningspieken door de accu om zodoende aan de accuplaten gehechte kristallen los te weken). Heb inmiddels weer drie dagen gereden en dus ook enkele malen gestart zonder problemen. Bedankt voor alle antwoorden, het heeft mij weer meer inzicht gegeven in de wondere wereld van Hyundai. Mocht ik nieuwe problemen ondervinden, dan laat ik weer van me horen (lezen).

martijn7413 (0), 20 jaar geleden

Een knipperend voorgloei lampje klinkt als een storing in de regeleenheid. waarschijnlijk heb je de code nu gewist omdat je de accu los heb genomen. als het lampje weer gaat knipperen is het misschien verstandig om toch even langs de dealer te gaan

martijn

John Doe (0), 20 jaar geleden

Martijn,

Voor zover ik heb kunnen nagaan zit het hele voorgloeicircuit op geen enkele manier verbonden met een -regeleenheid-. Het voorgloeicircuit lijkt volledig zelfstandig aangestuurd te worden door het metalen boxje waar ik het over had. Daarin zit de electronika die het voorgloeirelais en ook het voorgloeilampje aanstuurt. Het knipperen van dit lamje kan dus alleen te maken hebben met -iets- in het voorgloeicircuit zelf, waaronder ook de door de accu aangeboden spanning. Het uitlezen van de regeleenheid levert naar mijn mening dan ook geen extra informatie op... Maar ik zal het zeker overwegen mocht het voorgloeilampje opnieuw gaan knipperen.

martijn7413 (0), 20 jaar geleden

Het is ook niet zo dat het zo moet zijn maar er zijn autos waar het voorgloei lampje als storingslampje wordt gebruikt.Ik weet niet of dat bij jou het geval is als je ook een motorcontrolelampje heb waarschijnlijk niet
martijn

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai H200 of stel zelf een nieuwe vraag.