Hyundai Tucson: Koppeling moeten ontluchten en werkt terug perfekt.

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: 100kw

Deze Tucson is binnengebracht door Wegenwacht. Wegenwachter had koppeling ontlucht waarna voertuig terug reed. Wij vinden geen olielek, juist een paar druppels tussen motor en bak, maar dit kan van ontluchten zijn. Auto heeft pas 80.000 km en is pas 4 jaar.
Iemand weet van lekkende druklagers bij dit type wagen?

jhl

Geplaatst door jhl (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Tucson? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

marcel7031 (0) PRO, 11 jaar geleden

Heeft de wegenwacht alleen ontlucht of was het nivo te laag?

jhl (0) PRO, 11 jaar geleden

Dat is de vraag Marcel. Daarom dat ik de vraag stelde. Ik heb nog geen koppelingen moeten vervangen en collega's ook niet op een Tucson van die ouderdom.
We gaan straks de staat van de remmen nagaan, want het zou niet de eerste maal zijn dat ze moeten ontluchten hebben omdat remvloeistof te laag staat.

marcel7031 (0) PRO, 11 jaar geleden

Wat ik ook wel eens meemaak dat de remvloeistof van het remsysteem wél regelmatig word ververst maar dat vele die van de koppeling vergeten.
Vuil door wat dan ook (veel aanhangerwerk en/of slippen van de koppeling) die remvloeistof snel verouderd en problemen geeft.
Wellicht dat je de klant even kan bellen om te vragen óf het te laag stond?
De klant zal het waarderen dat je goed meedenkt en het wil oplossen voor hem.
succes, gr marcel

wim12199 (0) PRO, 11 jaar geleden

Dit is al vaker voor gekomen, vervang het druklager, deze trekken lucht naar binnen.groeten.

jhl (0) PRO, 11 jaar geleden

Druklager vervangen is koppeling vervangen ook blijkbaar Wim.

wim12199 (0) PRO, 11 jaar geleden

Meestal gaan de druklagers kapot door een overmatige speling op het vliegwiel, naargelang de km.stand kan het zijn dat we de drukgroep laten zitten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Tucson of stel zelf een nieuwe vraag.