Hyundai Scoupe: koppelingset vervangen

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1500

Heren,

Ik sta op het punt om de koppelingsplaat en drukgroep van een scoupe 1992 te vervangen.
Ik heb geen ervaring met dit model. Heeft iemand misschien wat tips en tricks?
Is het bij dit model mogelijk om de bak iets weg te schuiven om bij de drukgroep te komen?
Of moet de hele boel er af? Als de bak eraf moet is het dan mogelijk om de aandrijfassen alleen aan de bakzijde los te halen?
Bij voorbaat grote dank,

Richard

Richard_katwijk

Geplaatst door Richard_katwijk (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Scoupe? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

die assen kun je niet bij de bak losmaken zonder deze eerst even bij de naaf los te gooien deze zitten in de bak gestoken en kun je er zo niet wegnemen is geen ruimte voor, anders als bij een golf daar kun je ze zo wel losdraaien aan bakzijde,en de hele boel moet eraf de bak helemaal wegpakken anders is het geen werken.

Richard_katwijk (0), 14 jaar geleden

OK, dank u wel.
Dan weet ik dat, dus gaat de hele bak eraf.
Paar uurtjes meer werk. Zie het dan maar weer als hobby.

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

nou die paar uurtjes meer werk valt wel mee in een paar uurtjes is heel de klus geklaard en vaak kun je beter wat meer ruimte creeeren om prettiger te kunnen werken en goed te kunnen kijken hoe alles zit,zeker als je dit als hobby beschouwt[quote=Richard_katwijk]OK, dank u wel.
Dan weet ik dat, dus gaat de hele bak eraf.
Paar uurtjes meer werk. Zie het dan maar weer als hobby.[/quote]

Richard_katwijk (0), 14 jaar geleden

Nou ik ben begonnen, maar stuiten meteen op een paar problemen.
Kan iemand mij aub helpen?
Ik krijg de aandrijfassen er absoluut niet uit.
Volgens de vraagbaak moet de fuseekogel los. Hier is weing ruimte en de vraagbaak spreekt over een speciaal gereedschap. Heeft iemand een andere oplossing om deze er uit te drukken? Verder krijg ik de borgmoer van de stabilisator stang met geen mogelijkheid los. Ook niet met WD40.
Is het een oplossing deze een beetje warm te stoken?
Weet iemand of ik beide aandrijfassen los moet halen voordat ik de bak laat zakken? Of komt de linkeras vanzelf los?

Misschien is er iemand die me in duidelijke taal stap voor stap kan uitleggen hoe te werk te gaan met de aandrijfassen. Ik zou zeer dankbaar zijn.

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

borgmoer stabalisatorstang mooi laten zitten,je draait de moer van de fuse los of als het kan helemaal eraf pakken als ik me niet vergis zit deze fuse van onder eringestoken en zit de moer net onder de aandrijfas,dan pak je een grote pijp en steek je op je draagarm zo onder je chassies zodat je als het ware je draagarm naar beneden kunt drukken,dan een flinke klap op de zijkant van het huis waar de fuse inzit dan komt hij los en kun je zo door druk op die pijp te zetten je draagarm met fuse naar beneden drukken.en ik zou allebij de assen eruit pakken dit werkt veel makkelijker en beschadig je ook geen keerringen

Richard_katwijk (0), 14 jaar geleden

OK dank je wel. Dit ga ik op deze manier proberen.
Dus als ik het goed begrijp hoef ik alleen de wielnaafmoer en de fuse los te halen en kan de stab. stang en de spoorstang gewoon blijven zitten.

Nogmaals dank, Richard

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Scoupe of stel zelf een nieuwe vraag.