Hyundai Scoupe: Licht stotteren bij koude start

Bouwjaar: 1993

Het betreft een Hyundai Scoupe GT Turbo uit eind '92.
Ik heb sinds een paar weken last van een stotterende auto bij een koude start. Vooral bij het optrekken, of constant toerental gaat het toerenteller soms als een gek op en neer (de motor houdt in). Het rare is dan ook, als de motor op bedrijfstemperatuur is, verdwijnd het probleem en rijdt ie als een zonnetje. Ook wil de koelvloeistofmeter niet opkomen en dan heb ik al 8km gereden en blijft ie op 0-stand. Pas als ik een beetje trap gaat de metertje omhoog. Wie heeft enkele suggesties?

Scoupe

Geplaatst door Scoupe (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Scoupe? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Emiel2675 (0), 18 jaar geleden

Het probleem van de temp. meter kan komen doordat de temp. sensor niet goed meer werkt of een slechte verbinding tussen temp. sensor en temp. meter. Maar het kan ook zijn dat de thermostaat continue open blijft staan. Hierbij komt de koelvloeistof langzamer op temperatuur. Dit moet dan ook te merken zijn aan de kachel waarbij het lang duurt voordat er echt warme lucht uit komt. In het laatste geval zit er gewoon te weinig koelvloeistof in het koelsysteem. Dan kunnen de sensoren voor de temp. meter en voor de computer geen juiste waardes meten.

Scoupe (0), 18 jaar geleden

Bedankt voor je reactie Emiel. Ik moet mijn auto soms een kwartier lang warm draaien vanaf koude start stationair, wil ik zonder problemen, stotteren en stoten wegrijden. Wat wel opmerkelijk is, met het achteruit rijden heeft ie er geen last van, maar wil ik optrekken dan is het net 3 cylinders..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Scoupe of stel zelf een nieuwe vraag.