Hyundai Santa Fe: met rijden gaat de motor soms in de "noodloop"

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: crdi

Hallo beste mensen,
Turbo kapot, motor compleet stuk, nu gereviseerde motor maar met rijden gaat de motor soms in de "noodloop" en niet harder dan 80 km en 3000 toeren. Na even stil te staan en kontakt afgezet is het soms weer goed. Ook als ik dan met de hand schakelt gaat het soms weg. het is een automaat. Bij de dealer al 3 x geweest ze weten het niet is al 2x uitgelezen. zou het weer niet aan de turbo liggen???

Janwanningen

Geplaatst door Janwanningen (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Santa Fe? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kobusdekater (0) PRO, 10 jaar geleden

Aangezien de auto uit 2007 komt en dus uitgerust is met eobd zul je eigenlijk toch elke keer een storingscode moeten krijgen. Het kan van alles zijn, turbodrukregeling, distributie of lambda-systeem, misschien een egr-klep die vastzit? Met je P-code moet je toch in de buurt komen, anders wordt het tijd voor een EOBD-log, een apparaatje voor in de auto tijdens het rijden, als het voorgekomen is dan lever je het in en kunnen ze precies zien wat er is gebeurd. Zo doen wij dat met onze lastige storingen die soms voorkomen.(noteer daarbij graag even de datum en tijd, dat scheelt weer zoeken), succes.

Janwanningen (0), 10 jaar geleden

Hallo Kobus de kater,
Harstikke bedankt voor je advies, ik ga de Hyundai dealer dit even zeggen, ik wil die gezichten wel zien hoe ze reageren. Ze hebben me wel 2 jr garantie gegeven op de motor dus !! nogmaals bedankt voor je advies. O ja in de morgen als de motor koud is geeft die ook nog een fluitend geluid maar dat gaat naar een minuut weer weg.
MVG Jan

ix55 (0) PRO, 10 jaar geleden

Mogelijk probleem: Aangezien de turbo stuk was, is er mogelijk veel olie in het partikelfilter terechtgekomen waardoor deze dicht kan zitten. Reinigen zal niet steeds lukken omdat de olie daarin een harde koek vormt. De computer krijgt daardoor een signaal en gaat in noodloop.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Santa Fe of stel zelf een nieuwe vraag.