Hyundai Santa Fe: Rammelend geluid bij indrukken koppeling (vlgs dealer vliegwiel

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2 Grdi

Als Santa Fe stationair draait hoor je niets, op moment dat koppeling wordt ingedrukt hoor je een rammelend geluid. Volgens Hyundai dealer is het probleem het vliegwiel. Als oplossing dient vliegwiel en koppeling te worden vervangen.
Vraag me af hoe je kan controleren of vliegwiel aan vervanging toe is en dien je dan ook tevens je koppeling te vervangen. Wie heeft hier ervaring mee? Santa fe heeft 150.000 km gelopen.

Ronaldicus

Geplaatst door Ronaldicus (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Santa Fe? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jan T (20) PRO, 10 jaar geleden

om goed tekunnen controleren moet eerst de bak eraf.
maar het zal wel een 2 maassavliegwiel zijn en als die rammeld dan weet je dat hij aan vervanging toe is.
en ja als alles los ligt is het zeer verstandig om gelijk de koppeling compleet mee tevervangen want je zit niet tewachten om hem over een paar 1000 km weer los temoeten halen.

groetjes jan.

ix55 (0) PRO, 10 jaar geleden

Typisch geluid voor de dubbelmassa vliegwielen op de Tucson en Santa Fé (ook op andere merken en modelllen trouwens). Vervang ook het hydrolisch druklager. Dikwijls krijg je nadien problemen doordat ze beginnen te lekken. Kostprijs van de onderdelen ca 1500 euro + btw + werk (ca 6 uur).
Best niet te lang wachten. De volgende stap is dat je geen aandrijving meer hebt en je getakeld moet worden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Santa Fe of stel zelf een nieuwe vraag.