Hyundai Lantra: Motor '94 Lantra stottert bij lage toeren

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4i dohc 4cyl

Zoals het onderwerp stottert de motor van deze 94 Lantra bij lage toeren. Bovenin zijn bereik loopt hij goed en op zich trekt de auto redelijk.
Stationair loopt hij door het stotteren wat onregelmatig, maar hij start (koud&warm) goed en hij valt niet uit.

In eerste instantie denk ik aan ontsteking en niet aan de brandstoftoevoer, omdat hij bovenin wel goed loopt. Misschien verkeerde vervroeging o.i.d.?
Ik ben echter vooral oude auto's gewend (carburateur en contactpunten) dus ik vraag mij af hoe ik e.e.a. kan testen?
Misschien is het toch een verstopt brandstoffilter of injector?

Gisteren even de luchtfilterdoos losgemaakt maar ook dan (zonder luchtfilter) stottert hij, dus lijkt me niet te rijk te staan? Bij gas geven houdt de motor eventjes in en komt dan stotterend op toeren om vervolgens op hoge toeren wel netjes te lopen. Wie heeft er tips? Ik heb eventueel wel een strobo om de ontsteking te checken, maar ik weet niet of dat nog kan met deze wagen?

S0epkip

Geplaatst door S0epkip (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Lantra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

S0epkip (0), 13 jaar geleden

Helemaal niemand heeft een idee?? :(

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Lantra of stel zelf een nieuwe vraag.