Hyundai Excel: Motor houdt in

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.5

Mijn Excel 1.5 uit 1996 houdt in als ik gas geef. Bij constante snelheid is er niks te merken, pas als ik gas geef houdt hij in. Als ik echt vol gas geef en flink doortrek, heb ik er geen last van. Het is niet altijd of constant, soms rijdt ie weer een paar dagen goed en dan weer een paar dagen niet.

Ik heb het volgende al vervangen: bougies, bougiekabels, temparatuursensor en het luchtfilter. Ook geprobeerd te rijden met aansluitingen van diverse sensoren los, maar dat maakte geen verschil.

Iemand een idee?

Michel64

Geplaatst door Michel64 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Excel? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

DavidBronsgeest (0), 16 jaar geleden

Wat eventueel zou kunnen is dat de inhoud van de kat los ligt. (daar weet ik alles van)

Succes.

ephy (0) PRO, 16 jaar geleden

luchtmassa meter ?

heb je hem al laten uitlezen anders kan je nog wel veel meer vervangen.

Michel64 (0), 16 jaar geleden

Ik ben net even bij de garage geweest. Uitlezen kost 25 euro. Er is weinig kans dat ze wat vinden, ook omdat het motorlampje nooit gaat branden. Dus dat heb ik nog even niet gedaan.

Als de motor stationair draait en ik haal de luchtmassameter los begint hij meteen te sputteren. Kan ik er dan vanuit gaan dat hij werkt? Kan ik ook iets doormeten ofzo?

Dat met die katalysator dat de inhoud los ligt, dan zou je toch wel wat gerammel moeten horen? Kan ik dat ook ergens mee controleren?

Ook heb ik de nokkenaspositiesensor losgehaald tijdens stationair draaien. Dan gebeurt er niks. Klopt dat?

DavidBronsgeest (0), 16 jaar geleden

Ik neem even voor het gemak aan dat je één kat hebt (gezien het bouwjaar) en dat deze midden onder je auto hangt. De volgende stap is dat je eerst goede vrienden met de buren wordt. Hierna haal je de uitlaat met kat en al (vanaf spruitstuk tot kat kan je laten zitten) onder de auto uit en ga je een stukje rijden. Ja, hij maakt iets meer geluid en zal ook iets meer vermogen hebben. Als hij nu veel beter rijd dan wordt het tijd om de kat na te laten kijken.

Bij mij hoorde ik in het begin helemaal geen gerammel. Dat heb ik pas afgelopen week voor het eerst gehoord. En geloof me, van nul naar honderd was een uitdaging, alles daarboven slechts een droom. Bij een constante snelheid reed hij best goed, maar als ik gas gaf gebeurde er niet zo heel erg veel. Hij staat nu bij de dealer voor een nieuwe kat. Ik had wel als voordeel dat mijn auto (2001) uitgerust is met twee lambdasondes (één voor en één na de eerste kat) waardoor de signalen vergeleken kunnen worden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Excel of stel zelf een nieuwe vraag.