Hyundai Trajet: Motor valt uit..

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: crdi

Goedenmiddag.

Wij hebben een probleem. Zins febr 2009 (op de A15 een redelijke klap door zijn veren vanwege een kleine wegverzakking -met caravan erachter- te hebben gemaakt ) valt de motor van onze trajet bij een laag toerental en doortrekken uit, na ongeveer 1 minuut start hij weer (wel wat moeilijker dan anders) en kunnen we er weer gewoon mee rijden. Na menigmaal in de garage en bij de anwb (langs de weg) aan de computer te hebben gehangen kan niemand het probleem vinden. Na alle stekkers te hebben gekontroleert, de schakelaar onder het rempendaal te hebben vervangen (volgens de Hyundai dealer kapot) blijft het probleem bestaan zeker met de caravan erachter. Wie ken dit probleem en heeft de oplossing.

vast hartelijk bedankt.
Harry

Harry A

Geplaatst door Harry A (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Trajet? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Mogelijk de BDP-sensor. Klacht komt wel overeen, warm defect en iets afgekoeld doet de sensor het weer.
Met de caravan er achter moet de motor harder werken en wordt de boel warmer.

Harry A (0), 14 jaar geleden

Hartelijk bedankt voor je snelle reactie.
Kunt u mij ook vertellen wat een BDP sensor is en waar die zit zodat ik weet wat ik moet vertellen als ik in de garage komt.

gr,
Harry

CARS&MOTORS (0) PRO, 14 jaar geleden

niet een brandstofleiding deeld dicht geknikt
komt wel uit met doortrekken
te weinig brandstof en inhouden/afslaan
en door de veren geklapt

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

BDP-sensor wordt ook wel toerentalsensor genoemd en ook krukaspositie sensor.
BDP staat voor Bovenste Dode Punt, dat is het moment dat een zuiger in de bovenste stand staat.

Harry A (0), 14 jaar geleden

Oldford en Jerry, Hartelijk bedankt voor jullie reactie. Ik ga bij de garage langs en eens kijken of ze hier het probleem mee kunnen oplossen. De brandstof leiding moet visueel te zien zijn.
Old ford weet u toevallig wat zo`n BDP sensor kost bij onze auto en of het redelijk makkelijk te vervangen is.

Harry A (0), 14 jaar geleden

Sorry dat het zo lang geduurd heeft. (bepaalde omstandigheden) is vandaag eindelijk de sensor vervangen en gekontroleerd op knieken in de brandstof leiding. met met goede verwachtingen gingen we een eind rijden na menig maal in een lage versnelling vol gas gereden is hij weer uitgevallen (dit keer zonder caravan) wel starte hij sneller. het service lampje branden ook gelijk weer. kijken of iemand nog wat anders weet.

CARS&MOTORS (0) PRO, 14 jaar geleden

toch goed controleren op leidingen en bedrading op plekken waar hij door de motor steunen kan zakken en iets raken of knikken
ergens in de buurt van de assen veren en of motor en bak steunen waar deze langs of tussen een balk oid lopen

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Zijn de foutcodes uitgelezen? En zo ja, welke waren dat?

Harry A (0), 14 jaar geleden

Ja die zijn uitgelezen. Niet nadat die gisteren weer is gestopt. Voorheen gaf hij een keer aan dat het remlicht kapot was? de schakelaar onder het rempendaal defect was. Trouwens BDP sensor zat wel aan zijn max weerstand toen ze hem hebben getest, als ik de garage goed heb begrepen. Ik zal er weer eens goed onderdoor lopen en kijken naar de leidingen en draden. in iedergeval allerbei weer hartelijk bedankt voor het antwoord. Gr, harry

wim12199 (0) PRO, 14 jaar geleden

Zoek het probleem maar in de injectoren, dit komt wel meer voor. (en in mindere mate ook de brandstofdrukregelaar)

Harry A (0), 14 jaar geleden

Hoi Wim

Hij staat momenteel weer in de garage. Ik zal het doorgeven.
bedankt, Harry

Harry A (0), 14 jaar geleden

Wim dit schreef u op 2 febr 2009 als een oplossing voor iemand die startproblemen had/heb bij een trajet als die koud is.
waarschijnlijk krijgt hij te weinig druk op de common-rail door drukverlies aan een injector, de retouropbrengst meten aan de injectoren, waarschijnlijk sluit er eentje niet goed af.

Nu staat onze trajet in de garage omdat hij s`morgens niet start als hij koud is. Kan het met elkaar verband hebben het niet starten als het steen koud is en het afslaan

Harry A (0), 14 jaar geleden

Nou de auto is weer enkele dagen uit de garage. Momenteel doet hij het redelijk (start nog niet zo best als het koud is buiten) wel slaat hij niet af (ik heb nog niet met de caravan gereden) ik hoop dat ze het nu gevonden hebben. Nieuwe bdp sensor lucht uit de injectoren. We hebben in ieder geval goeie moed.

Wim. De injectoren werkten toen ze getest hebben goed wel zat er een hoop lucht in. Ik weet niet of dat de lucht het euvel zou kunnen zijn? voor de rest hebben we geen knieken in brandstofleidingen of lossen draden kunnen vinden.

Als de auto het blijf doen horen jullie mij niet meer en

BEDANK IK JULLIE ALLEMAAL HARTELIJK VOOR DE GEGEVEN HULP EN ADVIES.

met vriendelijke groeten,
Harry

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Trajet of stel zelf een nieuwe vraag.