Hyundai Santa Fe: nokkenas sensor

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 crdi

Mijn auto heeft zo af en toe een start problemen hij slaat dan niet aan, als je hem aansleept loopt hij meteen. De antenne van het sleutelcontact is al vervangen maar het probleem blijft.

Nou kan het ook de nokkenas sensor zijn is mij verteld. Kan iemand mij uitleggen of de nokkenas sensor gemakkelijk is te vervangen ?, zit hij achter de kap van de distributiesnaar ??.

Bedankt alvast voor de tips.

michel88370

Geplaatst door michel88370 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Santa Fe? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

wim12199 (0) PRO, 15 jaar geleden

Als je zo blijft gokken, gaat het een dure grap worden, het kan van alles en nog wat zijn. Laat de motor-ecu eerst eens uitlezen en kijk wat daar in staat.

michel88370 (0), 15 jaar geleden

Bedankt voor jou reactie Wim. Van de zomer deden de problemen zich voor het eerst voor, ik ben toen bij de garage geweest hier in Frankrijk waar ik woon. Als storing kwam er toen de abre cam naar voren, volgens mij de nokkenas sensor.

De beste man in de garage zij toen dat mijn distributie snaar inclusief rollen moesten worden vervangen omdat die wat zouden trillen en dat gaf het probleem !. Deze ingreep was nogal kostbaar en de auto had 175000 op de tellerstaan en de distributiesnaar was inclusief rollen al vervangen op 120000 bij een garage in belgie waar de auto vandaan komt.

Hij stelde toen voor dat ook de antenne van het contactslot het probleem zou kunnen zijn, deze is toe vervangen en tot op een paar dagen geleden had ik geen problemen meer.

Nu het probleem zich weer voor doet ben ik met de melding van de abre cam op het forum weer eens gaan zoeken en dat wordt toch vaak aangegeven als een veelvuldig probleem, en deze kan nogal vaak vuil zijn. Vandaar dat ik benieuwd was of ik daar makkelijk kan bij komen door middel van de distributie kap te verwijderen of dat dat onbegonnen werk is.

michel

wim12199 (0) PRO, 15 jaar geleden

Er is een herprogrammatie van de motor-ecu beschikbaar voor dit probleem met oa. deze foutcode.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Santa Fe of stel zelf een nieuwe vraag.