Hyundai H100: Ontkoppelt soms niet

Bouwjaar: 1997

Klant belt op met de mededeling dat zijn auto niet wil koppelen.Het is een H100 diesel met 2 ton op de teller.Koppelingcilinder zijn droog en reageren op het oog goed.Met een waterpomp tang de koppelingshevel in de bak nog iets verder geduwd geeft de koppeling ook niet vrij.De waterpomptang schiet ons uit handen en vanaf dat moment ontkoppelt de auto weer goed.Paar uur later komt de klant de auto weer ophalen en weer kan hij niet meer ontkoppelen.Wij stappen in en zetten hem in de 1e versnelling en kunnen gewoon schakelen.Even later bij het keren in de achteruit zetten weer niet kunnen schakelen.Op de brug weer geprobeert met de waterpomptang zonder resultaat.

Wel veel roest waar tenemen in het koppelinghuis en met kruipolie geprobeert eea te smeren, maar dan weer wel kunnen koppelen en dan weer niet.

Vermoeden dat de plaat blijft hangen door roestvorming op de prise-as.Graag jullie ervaringen met dit verschijnsel?

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (170) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai H100? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Hans4037 (0) PRO, 19 jaar geleden

Siem,
Waarschijnlijk een veer uit de koppelingsplaat die er tussen gaat zitten,en daardoor komt de koppeling soms niet vrij.
Mooi klusje even de bak eruit nog ouderwets veel sleutel ruimte.

Hans

Siem Bijman (170) PRO, 19 jaar geleden

Inderdaad leuk sleutelklusje .Vanmiddag bak er achter weg en bleek toplager aan gruzelementen.Ook een veer van de plaat er half uit.Nieuw setje gemonteerd en klaar is kees.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai H100 of stel zelf een nieuwe vraag.