Hyundai Coupe: Relais Ruitenwisser

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16V DOHC

Hallo,

Mijn interval van mijn ruitenwisser werkt niet naar behoren. De ruitenwisser stopt (alleen bij het interval) steeds halverwege het raam. Nu ben ik op zoek naar het relais onder het stuur, alleen ik zie verschillende relais, nu is mijn vraag: welke relais is voor de ruitenwisser (interval) en heeft iemand misschien een foto of nog zo eentje liggen?

Dre13

Geplaatst door Dre13 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Coupe? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Profundo Autoservice (0) PRO, 10 jaar geleden

Als de wiser halverwege het raam stopt zou ik eerder denken aan de ruitenwissermotor zelf.

Dre13 (0), 10 jaar geleden

De wissers stoppen alleen halverwege het raam als ie op stand 1 staat, dus op het interval. Op de andere standen gaan ze aan 1 stuk door, zonder problemen. Dus ik dacht, eerst maar ff uitsluiten of het het relais niet is. Maarja dan is de vraag, welke relais is het?

wim12199 (0) PRO, 10 jaar geleden

Leg het contact aan. Je moet eens meten met een voltmeter aan de stekker van de ruitewissermotor. Op 1 van de draden moet ALTIJD 12 volt spanning staan zonder dat de ruitewisser gaat, in stilstand dus. Als er wel spanning is, dan zit je met een probleem in de motor zelf, komt er nergens permanente spanning toe, dan heb je een probleem met de voeding daarop, een zekering of iets dergelijk .
Groeten

Dre13 (0), 10 jaar geleden

Bedankt voor uw antwoord, hier heb ik zeker wat aan! Nu vraag ik mij af of je zo bij de ruitenwissermotor kan komen? Of moet dan het hele dashboard eraf?

wim12199 (0) PRO, 10 jaar geleden

De motor zit gewoon onder de motorkap, naast het potje van de remmen tegen het schutbord, dus laat uw dashboard maar zitten waar het zit.
Groeten.

Dre13 (0), 10 jaar geleden

Wim mijn dank is groot!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Coupe of stel zelf een nieuwe vraag.