Hyundai Lantra: remlichten gaan aan bij het indrukken van koppeling

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

Hallo,

Sinds afgelopen twee weken gaat mijn remlicht branden als mijn koppeling wordt ingetrapt. het gaan om een lantra van 1995.
Heb alle lampen nagelopen en de zekeringen bekeken en kan niets raars vinden.
Het maakt niet uit of mijn auto in zijn vrij staat of dat ik aan het rijden bent, de remlichten gaan ten alle tijden aan bij het intrappen van de koppeling. Mijn lantra heeft al 229.000 km op de teller staan.

Wie kan mij vertellen wat dit probleem veroorzaakt en wat de oplossing hiervoor zou kunnen zijn.

lantra 1995 1.6 16v

Geplaatst door lantra 1995 1.6 16v (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Lantra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

rene9507 (0), 15 jaar geleden

Hallo,

Kijk even onder bij de pedalen. Boven het rempedaal zit de schakelaar voor de remlichten. De steun waar de schakelaar op zit, zit weer aan het koppelingspedaal vast. Waarschijnlijk heeft het koppelingspedaal speling en met het intrappen trekt hij de steun krom waar de remlichtschakelaar aan vast zit, dus gaan de remlichten aan.
De oplossing hiervoor is, of een nieuw koppelingspedaal met toebehoren, of een plaat achter die bijna tegen de achterkant aan zit een gat in boren en vast zetten met een bout. Een beetje lastig verhaal, maar als je de constructie ziet spreekt het voor zich.

Succes Rene

lantra 1995 1.6 16v (0), 15 jaar geleden

Hoi Rene,

Hartstikke bedankt voor je informatie. Heb het nagelopen en je had inderdaad gelijk.Weet nu waar het aan ligt en hoe ik dit op kan lossen. Bedankt.

Raween

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Lantra of stel zelf een nieuwe vraag.