Hyundai Coupe: Remmen Coupe blijven aanslepen (alle 4)

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Beste,

Ik heb sinds kort het probleem dat de remmen van m'n Coupe constant blijven hangen. Toen ik hem vanochtend uit de garage reed hoorde ik de remmen al piepen, na een stukje gereden te hebben merkte ik dat hij enorm inhield en het viel me ook al op dat als ik hem liet uitrollen, de coupe met een remmend schokje tot stilstand kwam. De velgen staan na enkele kilometers al heet, de schijven gloeien en er komt ook rook vrij door de hitte. Als hij neutraal staat krijg je hem nog wel van z'n plaats af geduwd maar erg zwaar. Dus dat het probleem bij de remmen ligt is wel zeker.
Maar aangezien alle 4 de remmen blijven aanslepen (alle velgen worden warm), weet ik niet waar ik het probleem moet gaan zoeken. Als jullie een idee hebben hoor ik het graag.

Bij voorbaat dank,

Tiburon

Geplaatst door Tiburon (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Coupe? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Hans4040 (330) PRO, 10 jaar geleden

Het probleem zit in de geleide bussen of in de remzuigers.
Door vervuiling (roest) gaan de geleide bussen vastzitten en kan de remklauw niet meer bewegen.
De zaak schoonmaken en licht invetten zou dit probleem op moeten lossen.
Wanneer de zuigers vastzitten komt dat door kapotte stofrubbers waar water in komt en ook roest zorgt voor vastzitten van de remzuigers.

Ik gok in eerste instantie op de geleide bussen...

kaleido 1 (1795) PRO, 10 jaar geleden

Heb je wel voldoende vrije slag op je rempedaal ? als de hoofdremcilinder niet goed terug komt en het compensatiegaatje niet goed vrij komt , blijft er restdruk op het remsysteem staan .
Draai eens een ontluchtingsnippel los , spuit de remolie eruit , verdenk ik de hoofdremcilinder.
Zeker omdat alle 4 de wielen warm worden.

Tiburon (0), 10 jaar geleden

@Hans4040

Dit zou ik eerlijk gezegd gek vinden, aangezien alle 4 de remmen dit probleem hebben.


@kaleido 1

Ik heb te vrije slag maximaal afgesteld maar dit heeft helaas geen verschil gemaakt. Onluchtingsnippel heb ik nog niet geprobeerd, omdat ik niet weet welke DOT remvloeistof erin zit om bij te vullen mocht ik teveel verliezen.

kaleido 1 (1795) PRO, 10 jaar geleden

Zoveel verlies je niet , en ermee rijden gaat zo toch niet.
Vrije slag afgesteld voordat dit probleem opdoemde , of erna ? in principe hoeft dit niet afgesteld te worden, tenzij er iets aan gerepareerd is.

Tiburon (0), 10 jaar geleden

Daar heb je wel een punt, zal het is proberen. Vrije slag heb ik bijgeregeld nadat ik dit probleem had, in principe kan de afstelling niet zomaar plots veranderen maar heb het voor de zekerheid geprobeerd.

Tiburon (0), 10 jaar geleden

Ik heb eindelijk nog is tijd gehad om eraan te sleutelen. Toen de wagen van de grond was kwam ik erachter dat het enkel de voorste 2 remmen zijn die blijven hangen. Rempomp is eraf geweest (dus de druk ook) en daarna bleven ze nog hangen. Heb vervolgens de zuigers in de klauwen enkele keren naar achter geduwd en terug op laten komen, hierdoor hebben ze een tijdje los gezeten maar na zo'n 50km rijden merk ik dat ze weer beginnen plakken. Dus ik denk dat ik beide klauwen is een keertje open haal om te poetsen en evt een revisie doen...

Hans4040 (330) PRO, 10 jaar geleden

Dat zeg ik...(6 augustus 2013)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Coupe of stel zelf een nieuwe vraag.