Hyundai H200: Rem/vacuum lampje brand

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel

Ben ik weer, heb sinds een maand een H200 en heb daar al meer ondergelegen dan bij mijn Lada Niva (en die heb ik een jaar of 5)

Mijn remdruk verdeler achter lekt een klein beetje, ik heb deze schoongemaakt en om te testen of de rem niet meer lekt heb ik een aantal keer geremd (met de motor uit).
toen ik de sleutel omdraaide zag ik op het dashboard een nieuw lampje verschijnen zeg maar een rondje met links en rechts twee haakjes ((0))
in de handleiding staat dat dit het lampje is van het vacuum systeem. Dit heeft tot vandaag nooit gebrand. Als ik de motor start is het weg maar als ik een paar keer pompend rem gaat het lampje steeds aan en uit. ik heb nog geen afstand gereden met de wagen, alleen een minuut laten draaien.

Onder de motorkap heb ik een vacuum slang los gemaakt en deze zuigt lucht aan, er is dus een vacuum.

Wat ik heb gedaan voordat dit probleem is ontstaan is de v-snaren van de dynamo vervangen en opnieuw vast gezet, zou deze te strak kunnen staan ?
wat wel vreemd is is dat de ene v-snaar strakker staat als de andere, maar zo ik kan zien gaan ze allebei naar de zelfde as op de dynamo.

ik heb geen idee waar ik moet zoeken, slangen lijken allemaal vast te zitten, en is ook niks aan veranderd.
wat kan ik testen om te kijken of het probleem zit in het vacuum systeem of in de hoofdremcylinder ?
kun je vacuum meten en zo ja hoe ?

hoop dat iemand kan helpen want deze bus wordt langzaam aan een hele dure grap, ik val van het ene probleem in het andere.

alvast bedankt voor de reacties.

Sniperjp

Geplaatst door Sniperjp (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai H200? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Sniperjp (0), 11 jaar geleden

Opgelost. Remdruk verdeler was lek en heeft lucht in de leidingen gelaten. Heb alles eraf gehaald en voorzien van nieuwe o-ringen. Daarna alles ontlucht en bus remt weer als een nieuwe.

Kan worden gesloten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai H200 of stel zelf een nieuwe vraag.