Hyundai Getz: riemspanner distributie Getz kapot

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 15crdi - 60 kw

Deze auto start niet meer. Riemspanner distributie is kapot. Auto wil wel nog aanslaan, dus denk ik dat er niet direkt schade is aan motor. Iemand dit al voorgehad of ervaring mee? Heeft ook iemand de handleiding voor de vervanging van de riem?

jhl

Geplaatst door jhl (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Getz? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

saviaan (0), 14 jaar geleden

even een goede beunhaas zoeken in de buurt. en de wagen zeker niet meer proberen te starten!!!
als er iets is met de distributie en je start de motor toch resulteert dit geheid in grote motor schade!!!!

motor op nul zetten / op de merktekens, dieselpomp blokeren en riem met spanner en evt waterpomp vervangen. alles met de hand rond draaien om te kijken of de kleppen niet worden geraakt en dan pas starten.

suc6.

jhl (0) PRO, 14 jaar geleden

probleem opgelost ondertussen. Hyundai heeft zo weinig plaats voorzien tussen het vrijloopwiel en de afschermkap dat de vrijloop er niet af kan vallen. Knap. Alles vervangen en motortje draait ondertussen al lustig.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Getz of stel zelf een nieuwe vraag.