Hyundai Atos: Ruitensproeier

Bouwjaar: 2002

Goedendag


Mijn ruitensproeier op het achterraam doet het gewoon, maar op het voorraam niet, zou het een zekering kunnen zijn


goetjes Jolanda

Cardol

Geplaatst door Cardol (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Atos? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan T (20) PRO, 13 jaar geleden

ja zou kunnen maar meestal is het het zelfde pompje.
kijk eerst eens als je pomp of je wat hoort.
hoor je niks kijk dan toch alle zekeringen na.
heb je een instructie boekje dan kun je misschien zien welke het is.

groetjes jan.

Cardol (0), 13 jaar geleden

Dank je wel,

De ruitensproeier achter doet het wel en het pompje ook, maar bij het voorraam niet wat kan dat zijn

gr. Jolanda

jan T (20) PRO, 13 jaar geleden

nou beginnen bij het pompje en kiken of daar water uit komt als je voor sproeit.
gelijk dan ook luisteren of hij ook echt pomp.
komt er wel vloeistof dan het volgende punt op zoeken en kijken of het door komt enz.

groetjes jan.

Buurman Bolderbast (0), 12 jaar geleden

Het is een beetje 'mosterd na de maaltijd' dat besef ik me terdege, maar omdat anderen dit ook lezen hierbij mijn 'oplossing' van exact hetzelfde probleem bij een Atos spirit 1.0sx uit 2003
Het probleem is waarschijnlijk een kapot pompje. Er schijnen twee verschillende ruitesproeier systemen in omloop te zijn voor de Atos. De ene heeft een dubbelwerkend pompje voor zowel voor als achter. Het andere systeem -in mijn eigen Atos- werkt met twee separate pompjes en bij mij was de pomp voor de voorruit sproeier kapot. Nieuwe pompjes zijn prijzig. Prijspeil 2011: €75,- Voor nood (lees APK) heb ik de pompjes omgewisseld. Je kunt er bij (zolang je geen kolenschoppen in plaats van handen hebt) na het verwijderen van het linker binnenscherm. De pompjes zitten met een rubber manchet in de ruitesproeiertank gemonteerd. Je hoeft niks los te schroeven, alleen de stekkerverbindingen en slangetjes los te maken. Je kunt natuurlijk ook de stekkertjes (verschillend gekleurd) en slangetjes omwisselen zonder de pompjes te verwijderen. Uiteraard doe je dit hele verhaal pas uitvoeren nadat je eerst de zekering hebt gecheckt en je ervan hebt overtuigd dat er vloeistof in het reservoir zit. Je trekt thuis ook niet eerst de bedrading uit de muur als je lamp het niet doet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Atos of stel zelf een nieuwe vraag.