Hyundai Santa Fe: Santa Fe Draagarm vervangen rechtsvoor.

Bouwjaar: 2004, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.0

Nadat ik een bloembak heb geraakt, met ongeveer 10 km per uur, is mijn draagarm rechtsvoor iets ontzet. Ik wil deze graag zelf vervangen.
Mijn vraag: Kan ik dit zelf zonder speciaal hulpgereedschap en heeft iemand tips hoe je dit het beste stapsgewijs aanpakt?

Daniel1979

Geplaatst door Daniel1979 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Santa Fe? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Ralf_Jensen (0) PRO, 10 jaar geleden

Wij kunnen hier niet zeggen of Daniel dat kan!? Hoe handig is hij, en heeft deze de jjuiste kennis en ervaring en gereedschap?
Kijk zelf eens naar die verbogen draagarm en maak zelf een inschatting. Ik wil niet zeggen dat dit uiterst ingewikkeld is, maar zorgvuldigheid en het juiste inzicht is noodzakelijk.

Daniel1979 (0), 10 jaar geleden

Hoi Ralf,
Draagarm zit op 3 punten vast. Deze zijn alle drie vastgezet met 6-kants moeren en bouten. Dat is allemaal los te maken. Maar moet ik dan bijvoorbeeld de veer op druk houden met bijvoorbeeld een spanband? En kan ik de auto op een krik zetten of moet er juist druk op blijven staan?

Ralf_Jensen (0) PRO, 10 jaar geleden

Als je de auto RV opkrikt, ´ontspant´ de veer zich. Dan kun jij de draagarm loschroeven. De veerpoot is een McPherson uitvoering, dus jij behoeft deze niet met spanbanden IN- te drukken.

Succes

Hans4040 (305) PRO, 10 jaar geleden

Daarna wel even laten uitlijnen...

Punt (35) PRO, 10 jaar geleden

Daniel ; als de wagen weer na de klus op zijn wielen staat ,even de triangelbouten lossen en weer vastdraaien .
Nu staan de rubbers spanningloos!!!
Heel belangrijk voor de levensduur. !!

Succes.

Daniel1979 (0), 10 jaar geleden

Heren, hartstikke bedankt voor de tips allemaal.. Ga eerst nog een paar weken op vakantie, daarna vol aan de bak. Ik laat weten hoe het ging.
Groetjes

Daniel1979 (0), 10 jaar geleden

Het is gelukt. Draagarm zit er net onder. Ging redelijk voorspoedig. Weet alleen niet of ik de goede volgorde gebruikt heb. Eerst de bevestiging achter de remmen, daarna de bevestiging met dubbele bout (meest voorin aan het chassis). Niet helemaal vast gedraaid. Daarna de enkele bout ( loopt taps af, dus vandaar de aanname als laatst). Deze is geplaatst in een tordeer rubber, alleen kon ik deze niet zoveel torderen om hem voor het gat te krijgen. Enige optie was de auto van de krik (met wiel geplaatst), zodat er druk op het rubber kwam. Zodoende kon ik de bout aandraaien. Nog even alles los en vast gedraaid. En de auto kan uitgelijnd worden.

Hartstikke bedankt voor de tips!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Santa Fe of stel zelf een nieuwe vraag.