Hyundai H200: Slippende koppeling

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2,5

Onlangs plaatste ik een bericht dat mijn koppeling slipte nadat alles was vernieuwd en gecontroleerd. Ik heb enkele tips ontvangen, wat mogelijk was ook gedaan. Met alles vernieuwd bedoel ik dan ook de gehele koppeling met drukplaat en drukgroep en zelfs het toplagertje. De hulpkoppelingcilinder en hoofdkoppeling cilinder werden ook vervangen of deze echt stuk waren ? In eerste instantie werd alleen de hulpkoppeling vervangen. Na enkele km gereden te hebben ging de koppeling slippen. De auto laten staan een paar uur en het probleem was opgelost. Uiteindelijk dus ook maar de hoofdkoppeling vervangen. Het probleem bleef zich voordoen. Niet dat het gebeurde als hij warm was, nee onregelmatig. De ene keer na 20 km en de andere keer na 80 km. De dealer kende het probleem niet maar adviseerde op het moment van slippen de onluchting even open te draaien. En ja hoor, na dit gedaan te hebben was er weer koppeling tot de volgende pech rit 30-50 km
Weer alles uit elkaar, niets te vinden of te herkennen. Volgens de dealer waarschijnlijk omdat het geen orginele produkten zijn, echter dit was ook niet juist.

Inmiddels is het probleem opgelost. We hebben weer een nieuwe hulpkoppelingcilinder eropgezet en voila, ik rij alweer ruim 2 weken zonder problemen. Waarschijnlijk was in beginsel al alleen maar deze niet in orde.

Bij navraag bij een chauffeur die zelf veel aan zijn vrachtauto sleuteld vertelde deze mij dat ze bij hem 3 nieuwe hulpkoppeling cilinders hebben gemonteerd voordat deze weer normaal functioneerde.

Ik vind het vreemd dat dealers, producenten en leveranciers nog nooit van deze problematiek (hulpkoppelingcilinder die hapert) nog nooit gehoord hebben.

eens zal de eerste keer zijn, dat was voor de H200 ik in ieder geval als je de verhalen mag geloven.

Ook heb ik gehoord dat het wel bij meerdere merken voorkomt.

Bedankt voor de tips


Mvg. Peter uit Sittard

handicus

Geplaatst door handicus (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai H200? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Passatje (0) PRO, 14 jaar geleden

Ha Peter,

Ik heb dit ook ooit meegemaakt met een H200. Allebei de koppelingscilinders vervangen, omdat deze lek waren en na een lang rit van de klant ging de koppeling slippen. Zo hard slippen dat je niet eens meer vooruit kwam. Ik heb toen de vrijeslag van de hoofdkoppelingscillinder een beetje groter gemaakt en klant rijd weer zonder problemen rond. Deze kun je bij de koppelingspedaal afstellen.

Groet Passatje.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai H200 of stel zelf een nieuwe vraag.