Hyundai Elantra 2004: soms niet aanslaan

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1600

hallo, vandaag; 23-04-2020, starte mijn elantra niet; d.w.z. dit is de tweede keer, de eerste keer was in januari j.l.

de auto start dan niet als hij koud is, na een aantal vruchteloze pogingen, pak een beet, een half uur met rust gelaten, en toen starte de auto wel.
dit ging bij beide keren precies hetzelfde.
het is mogelijk, dat ik per ongelijk, bij het instappen het gaspedaal iets heb ingetrapt, zonder dat ik er erg in gehad heb.
wat ik mij afvraag? kan dit eventuele indrukken van het gaspedaal dit effect hebben? (niet aanslaan, wel hoor je de startmotor goed rond gaan, en alle lampje's branden gewoon en goed.
als dit het niet kan zijn, wat zou het dan kunnen zijn? immers tussen de eerste keer (januari), en vandaag, zit een maand of drie.
ik benieuwd wat dit kan zijn, m.vr.gr. bojodo.

bojodo

Geplaatst door bojodo , lid sinds 16 jaar geleden

4 Reacties

limbra, 6 maanden geleden

Het (per ongeluk) intrappen van het gaspedaal voordat je de motor start heeft geen invloed op het niet aan slaan van de motor, (injectie motor)
Als je de auto op contact zet hoor je dan de benzinepomp draaien ? (zoemend geluid)
als de motor niet aanslaat controleer dan of je vonk hebt (bougiekabels / bougie) ,
Hoe is de staat van onderhoud van de auto? benzine filter - bougies - luchtfilter etc..........

bojodo, 6 maanden geleden

oke, goed om te weten, dat het gaspedaal aanraken geen invloed heeft, de bougie's zijn nieuw, luchtfilter is niet vies.
ik moet de rest nog onderzoeken, maar zou als bijv. de benzinepomp hapert, dit later terug te vinden zijn in de fout codes van de computer?

    Mogelijk zijn er foutcodes, maar die moeten dan wel met Hyundai dealer (of gelijkwaardige) apparatuur worden uitgelezen. Met algemene EOBD/OBD2 scanners zul je geen fouten vinden. Indien die er waren/zijn dan zou de MIL (oranje lamp met symbool van motorblok) wel branden of gebrandt hebben. - oldford PRO, 6 maanden geleden

bojodo, 6 maanden geleden

oke, dit had ik niet verwacht, maar wel goed om te weten, bedankt.
ook limbra bedankt.

bojodo, 5 maanden geleden

op dit moment heb ik het benzinefilter en de benzinepomp uit voorzorg laten vervangen door de garage, er kwam wel uit, dat de stekker die op de unit zit waar de benzinepomp en benzinefilter zich bevind, geen vergrendeling meer had.
of dit het uiteindelijke probleem is geweest betwijfel ik wel, omdat, terwijl er niets aan gedaan was, na een half uur de auto alsnog starte, als de stekker los had gezeten, dan had de auto ook na een half uur niet gestart neem ik aan?
het benzinefilter had eigenlijk al bij honderdduizend km vervangen moeten worden, dus nu maar gelijk allebei (139000km), het gekke is dat er heel veel verschillende meningen zijn of het wel of niet nodig is.
volgens het instructieboekje moest het.
nu wacht ik het af, we gaan het zien!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Elantra of stel zelf een nieuwe vraag.