Hyundai Coupe: speling op stuur, kan het stuurhuis worden afgesteld?

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Hallo,

Ik hoor tijdens het rijden links voor een rammel, nu heb ik er vandaag naar laten kijken omdat ik dacht dat de fusee kogel of stuurkogel versleten was, dit bleek niet het geval. Ik merk namelijk dat al ik stil sta en het stuur kort naar links en rechts heen en weer beweeg dat er wat speling is. De (hobby) monteur merkte speling op in het stuurhuis. Nu is mijn vraag of deze speling verholpen kan worden door dit af te stellen... Is dat mogelijk bij een hyundai coupe?

Ook zijn mijn achteruitrijlichten allebei defect, de zekeringen zijn in orde en de lampjes zijn niet stuk dus ik vermoed dat de sensor op de versnellingsbak kapot is, weet iemand waar deze sensor zit?

Alvast bedankt!

coupe97

Geplaatst door coupe97 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Coupe? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

kaleido 1 (1895) PRO, 12 jaar geleden

Speling zit toevallig niet op een koppeling / kruisstukje
Sensor met twee zwarte draadjes zoveel zitten er niet in de bak

coupe97 (0), 12 jaar geleden

Volgens de hobbymonteur zat de speling in het stuurhuis... Maar het rammelende/bonkende geluid komt heel duidelijk van links voor, zitten die koppelingen of kruisstukjes toevallig links en rechts voor? Ik heb namelijk geen idee hoe dat stuurhuis in elkaar zit.

Punt (35) PRO, 12 jaar geleden

Lennart voor algemene informatie . Wikepedia "tandheugelbesturing" heb je enig idee. Groeten

coupe97 (0), 12 jaar geleden

Oke Punt,bedankt voor de tip, ik heb mijn huiswerk gedaan haha. Maar zou het dus zo kunnen zijn dat mijn linker stuurkogel gewoon defect is? Hoe zou ik dit kunnen controleren? Ik begrijp namelijk niet waarom die hobbymonteur de stuurkogel en fuseekogel dan heeft uitgesloten... het geluid komt duidelijk van links voor.

Punt (35) PRO, 12 jaar geleden

Probeer die tandheugel /spoorstang eens op en neer te bewegen.Je staat er van te kijken hoe-veel speling daar in kan zitten.Hoe is de speling van het stuursysteem als je het stuurwiel licht heen en weer draait? Motor niet draaiend !Ook zit er bij veel stuurhuizen een afstelbaar taatslager aan het eind van de stuuras! Of jouw stuurhuis dat heeft ,kan ik niet zeggen maar een foto van onder af kan veel duidelijkheid geven.Succes.

coupe97 (0), 12 jaar geleden

Als ik het stuur licht heen en weer beweeg (zonder draaiende motor) merk ik wat lichte speling. Ik zal zsm eens kijken of het misschien aan die tandheugel / spoorstang ligt. Waar zou dat taatslager moeten zitten? Dan weet ik waar ik een foto van moet maken.

Punt (35) PRO, 12 jaar geleden

Taatslager zit meestal aan de onderzijde van het stuurhuis ,waar de stuuras in het huis steekt.
Niet er aan draaien al je niet zeker weet dat de speling zich daar bevindt.Bij vast draaien staat ook echt alles vast. Speling kan ook zitten bij de geleiding van het lange eind van de tandheugel. Succes.

coupe97 (0), 12 jaar geleden

Ok ik zal eens kijken of mijn auto ook beschikt over een taatslager, bedankt voor de tip!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Coupe of stel zelf een nieuwe vraag.