Hyundai Tucson: Start niet na vervangen alternator

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld

Hallo,

Sinds enige tijd gaat tijdens het rijden het lampje va mijn accu op mijn display lichtjes branden. Ik heb dan bij draaiende motor de accuspanning eens gemeten en die gaf net geen 13V. Daarom heb ik me maar een nieuwe alternator besteld (gereviseerd model) en deze gemonteerd. Motor gestart en ik had exact 12V bij lopende motor!!?? Het lampje van de accu op m'n display ging alleszins niet meer branden, dus was ik gerust. Nu kwam ik gisteren thuis na een korte rit, leg de motor uit, en nu start de wagen niet meer! Heb ik me misschien een verkeerde alternator gekocht? Of is die niet goed gereviseerd? En waarom gaat het lampje op mijn display dan niet branden? Of is het eerder mijn accu die vervangen dient te worden (is een nieuwe sinds vorig jaar)?

Hartelijk bedankt voor jullie reacties

Fredo

Geplaatst door Fredo (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Tucson? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (965) PRO, 6 jaar geleden

12v bij draaiende motor is veel te weinig , moet minimaal 13.8 tot 14.5 v zijn.
Dynamo kan inderdaad niet goed zijn , kloppen de aansluitingen en het type nr. 100%
Bedrading juist aangesloten , wat meet je op de dynamo zelf B+

Fredo (0), 6 jaar geleden

De zekering van de kabel die van de dynamo komt en naar de batterij gaat was blijkbaar doorgebrand... nieuwe zekering er in en heb nu bij draaiende motor een 13,5V

Bedankt voor je hulp :-)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Tucson of stel zelf een nieuwe vraag.