Hyundai Lantra: Start problemen

Bouwjaar: 1994

Mijn Lantra 1.8GT wil niet goed starten. De startmotor draait wel goed rond. Het is vooral de koude start. Als de motor bijna aan wil slaan moet ik meteen gas geven tot zo'n 1500 toeren anders slaat hij meteen weer af. Na een halve minuut loopt de motor wel goed stationair.
Eenmaal rijdend is er niets meer aan de hand.
Kan het zijn dat de krukaspositiesensor niet goed is of kan dit ook liggen aan een temp. sensor waardoor het koudstart circuit niet werkt?

Emiel2675

Geplaatst door Emiel2675 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Lantra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

coupe1846 (0), 18 jaar geleden

ik denk inderdaad je temp. sensor. als je de stekker van je sensor afhaalt, dan zou die in noodloop gaan.als hij dan beter loopt, is dat het probleem

Emiel2675 (0), 18 jaar geleden

Ik zal die temp. sensor eens doormeten. Inmiddels heb ik al info over de temp. sensor van de Hyundai service site.

Emiel2675 (0), 18 jaar geleden

Nu heb ik ook nog soms startproblemen met warme motor. De temperatuur sensor heb ik inmiddels doorgemeten. Eerst in koude toestand en daarna toen de motor op temperatuur was (rond de 80 graden). Koud was de weerstand van de sensor ongeveer 3 KOhm. Bij 80 graden rond de 300 Ohm. Volgens de spec's klopt dit ook, maar toch wil de motor niet hoog statonair draaien bij koude start en moet ik gas bijgeven in het begin omdat de motor anders afslaat. Heb ook nog de spanning op de connector van de sensor gemeten. Die was 2,75 Volt met losse connector en koude motor. Spec is 4,6-4,8Volt. Toen de motor op temp. was 4,77 Volt. Is hier een verklaring voor? De massa aansluiting van de connector was ook goed.
De connector van de temp. sensor heb ik nu los liggen en het starten gaat al wat beter. Ook bij warme motor.

Emiel2675 (0), 18 jaar geleden

Connector van temp. sensor heb ik toch maar weer aangesloten want koude start gaat anders zeer slecht. Ik weet nu wel dat de computer op de sensor reageert. Wat kan nu nog de oorzaak zijn dat de motor niet hoog stationair wil lopen bij koude start?

coupe1846 (0), 18 jaar geleden

er zit ook nog een stationair stappenmotor op, als je je contact aan zet, dan moet deze gaan regelen. als je hem demonteert en je zet het contact aan en uit, moet je hem heen en weer zien gaan.(met de stekker aangesloten natuurlijk)succes

Emiel2675 (0), 18 jaar geleden

Het startprobleem is nu helemaal opgelost. De stationair stappenmotor was defect, waardoor de motor niet hoog stationair liep bij koude start. Ik heb bij de sloop een andere gehaald want een nieuwe kost rond de 350 euro!!
Verder was de temp. sensor niet goed want bij warme start kreeg de motor soms veel te veel benzine en was starten niet mogelijk. Maar met losse temp. sensor wel. Er zit nu ook een nieuwe temp. sensor in.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Lantra of stel zelf een nieuwe vraag.