Hyundai H200: Startprobleem

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5

Ik heb inmiddels veel berichten gelezen over dit probleem en ga daar deze week ook mee aan de gang, maar wat ik mis is het volgende.

Mijn bus is altijd bij de dealer in onderhoud geweest en heeft vaker problemen gehad met slecht starten. Als dit het geval was, dan was dit na de beurt altijd weer opgelost. Blijkbaar geen groot probleem. Nu woon in in Belgie en had hetzelfde probleem weer. Dus, bus naar garage voor servicebeurt en melding dat hij slecht start. Dag later bus gehaal en nog steeds startte hij slecht. Gevraagd wat er aan gedaan was, antwoord: niks. U moet zelf maar even kijken want er komt lucht in het brandstofsysteem. Geweldige garage dus (origineel hyundai dealer).

Inmiddels staat mijn bus al een paar maanden aan de kant vanwege geld gebrek om hem naar een andere garage te brengen. Nu mijn vraag:

Waar zou lucht in het brandstofsysteem kunnen komen? Dit zou naar mijn idee een plek moeten zijn wat bekend is en makkelijk en zonder hoge kosten te verhelpen is aangezien de NL dealer dit altijd op kon lossen zonder dat ik een giga rekening kreeg.

Verder de vraag: hoe herken ik de EGR en hoe kan ik deze het beste afkoppelen.

De andere tips omtrent voorgloeien (relais/meten), doorsolderen/schoonmaken kabels pomp e.d. ga ik zo snel mogelijk uitproberen.

Alvast bedankt voor (hopelijk) verhelderende tips;)

Groeten, Ben

benselders

Geplaatst door benselders (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai H200? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

lompie (0), 13 jaar geleden

ik had het zelfde problem met die lucht erin . bij mij was het de brandstofslang die van het filter naar de pomp liep als het goed is loopt die van rubber naar ijzer en dan weer rubber ik heb die helemaal van rubber gemaakt en heb geen problemen meer gehad .heb daar voor ook veel vervangen brandstof opvoerpomp en slangen moet je ook altijd hem op druk pompen met de hand groetjes henrie

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai H200 of stel zelf een nieuwe vraag.