Hyundai H200: Subframe rot na 6,5 jaar

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2,5

Mijn H-200 moest voor de keuring van de week. Ik kreeg te horen dat het subframe aan de voorkant vervangen moest worden. Omdat volgens de garage het motorblok en de wielophanging erop rust was dit ongeveer 1,5 dag werk. Zoals je begrijpt een flinke rekening.

Omdat er zes jaar carrosseriegarantie op de auto zat vind ik eigenlijk dat ik hier gedupeerd wordt. Het probleem is natuurlijk in de garantieperiode ontstaan. Dat is niet een zaak van het laatste half jaar. Maar.... ik heb de auto altijd voor zijn beurten bij de dealer gehad, had de dealer dit niet eerder moeten opmerken en mij moeten waarschuwen zodat ik tijdig aanspraak kon maken op de garantie. Het is toch niet normaal dat een auto binnen 6,5 jaar wegrot?

Heeft iemand hier ook ervaring mee? En zou ik misschien toch nog aanspraak kunnen maken op de garantie omdat het in de garantieperiode ontstaan is?

Met vriendelijke groeten,

Edwin

Edwin-200

Geplaatst door Edwin-200 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai H200? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

moderator (0) PRO, 13 jaar geleden

Beste Edwin, dit is geen technische vraag maar een juridische.

Neem contact op met de betreffende dealer of importeur en leg deze kwestie daar op tafel.
Mocht dat geen soelaas bieden dan is er altijd nog de weg naar een rechtswinkel e.d.

Indien er toch nog mensen zijn die de vraagsteller van advies willen dienen, die kunnen dat rechtstreeks doen middels de emailbutton onder de persoonsgegevens van de vraagsteller.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai H200 of stel zelf een nieuwe vraag.