Hyundai H200: startproblemen

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel

Hallo,

Mijn H200 start heel slecht....Er zitten al nieuwe gloeikaarsen op, maar dit geeft geen verbetering. De relai werkt ook dus daar ligt ook niet het probleem. En het heeft ook niets te maken met de mazoutpomp. De voorgloeiing werkt meestal, maar soms ook niet (dit hoor ik aan de klik bij het voorgloeien). Wie heeft dit probleem ook al gehad? Mail naar Heidi_Huyck@hotmail.com

Alvast bedankt!
groetjes Heidi

Heidi_Huyck

Geplaatst door Heidi_Huyck (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai H200? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

Chanmaster (0) PRO, 17 jaar geleden

Beste Heidi.

Ik kan niet garanderen dat dit advies de uitkomst biedt die je ervan mag verwachten maar wellicht is het toerental danwel de compressie te laag.
* Controleer of de accu nog wel goed is.
* Controleer of de bekabeling geen slecht verbinding maakt.

Ik ben benieuwd.

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Toch moet je de oorzaak wel zoeken in het gloei traject, heb je alle gloeiers wel vernieuwd?

Ik ben ook heel benieuwd,


Sytze

Heidi_Huyck (0), 17 jaar geleden

Hallo,

Bedankt voor de reactie. De gloeikaarsen zijn onlangs alle 4 vervangen. Nu is het wel zo dat ik deze niet in een Hyundai garage gekocht heb, maar wel in een autohandel. Het zijn dus geen originele gloeikaarsen van Hyundai, maar ze zijn wel voor een H200. Zou het kunnen dat het probleem daardoor komt?
En wat bedoel je met KVK inschrijving aub?

Heidi

VINK (0) PRO, 17 jaar geleden

Dit heeft niets met jou vraagstelling te maken,HEIDI.
Er kunen geen problemen komen omdat het een ander merk is

grLUIS

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Heidi, als er @ voor iemands naam staat betekend dat het alleen voor hem of haar bestemd is.

Over jou probleem, hoe is de dis-riem? Maar hoe weet je dat alle 4 gloeiers zijn vernieuwd? Van horen en zeggen? Of heb je het zelf laten doen bij een garage?

Sytze

timhoeks (0) PRO, 17 jaar geleden

ben ik het wel mee eens chanmaster. alleen deze mevrouw geeft zelf al aan dat ze verschil hoort door die klik tijdens gloeien. Ik denk dat er dus meer feiten moeten zijn voor een diagnose. Als mevrouw niet technisch kan ze de auto beter even terug naar de garage brengen om een juiste diagnose te laten stellen. Zal niet de eerste keer zijn dat men gloeistiften vervangt voor noppes.

Heidi_Huyck (0), 17 jaar geleden

yo de mannen, ik ben de vriend van heidi en zelf technieker. De gloeikaarsen zijn vervangen door niet originele. Daar het probleem hiermee nog niet was opgelost heb ik het relais eens gecontroleerd. Ik heb het bekrachtigd en het blijkt goed te werken, het zei constant te werken. Hiermee wil ik bedoelen dat er nog iets anders voor de gloeitijd zorgt. Volgens mij word deze bepaald door de cre. Dus deze moet enkele gegevens krijgen van sensoren. De temperatuur sensor van het koelwater (juist achter de distributiekast )heb ik vervangen. Sinds dien krijg ik terug stroom op de gloeikaarsen, hiervoor niet. Ik krijg stroom maar hij start niet. Als ik de kaarsen er terug uitdraai dan zijn deze ligt vervuild met roet. Zoals iedereen wel weet is een gloeikaars zelf reinigend en werkt de nagloeiing dus niet. In vroeg me af of hier iemand ervaring mee heeft. Kan dat liggen aan een niet juist type gloeikaars? De battery is nog maar enkele maanden oud. De wagen heeft net 105000 km, dus sleet zit er volgens mij nog niet op. Ale 't amusement er mee en als ge kunt helpen alvast bedankt. ciao

Hans4037 (0) PRO, 17 jaar geleden

Zijn dit gloeiers die op 9 volt werken en zitten er misschien 12 volt gloeiers in?

Hans

blasterbubble (0) PRO, 17 jaar geleden

om even simpel te werk te gaan en niet zo diep te zoeken zou ik even aanraden om de klepspeling eens te controleren.
wij zitten hier al 17jr in hyundai en deze motoren staan er om bekent dat als de klepspeling niet correct is
dat ze,zeker als het wat kouder wordt. slecht of niet willen starten en dan kan je de gloeibougies wel vervangen
maar vaak is het een kwestie van geen slecht maar fout onderhoud.
en daarbij kleppen stellen is een stuk goedkoper als 4 gloeibougies.
ik weet dit klinkt misschien vreemd maar dit verhaal heb ik al zovaak meegemaakt maar de 4bh en 4bf motoren van hyundai hebben hier gewoon erg veel last van.
dus check gewoon ff ,kost je hooguit een pakking van en paar eurie.

Chanmaster (0) PRO, 17 jaar geleden

Ik kan nog één goed advies geven en wel het volgende.
Het kan goed zijn dat de accu dermate versleten is dar daardoor de startmotor onvoldoende toeren maakt en er onvoldoende compressie wordt opgebouwd om voor de ontsteking zorg te dragen.
Het is de moeite waard om een nieuwe of zwaardere accu te proberen.

In ieder geval wens ik u hiermee heel veel succes en daarop vertrouwen wij met al deze deskundigheid hier.

Geert

sytze (0) PRO, 17 jaar geleden

Nou Wolthuis, daar zeg je zowat!

Heidi_Huyck (0), 17 jaar geleden

Hallo,

Bedankt voor jullie raad allemaal, maar we hebben vandaag de auto naar een Hyundai garage gedaan, om niet nog meer onnodige kosten te maken. Ik laat jullie nog iets weten over wat het probleem nu eigenlijk was. Hopelijk gaat het me niet te veel kosten. De gloeikaarsen waren allesinds de juiste heeft de garagist bevestigt. Het zal dus een andere oorzaak zijn...misschien de batterij, misschien de klepspeling...Ik hou jullie zeker op de hoogte!

Doei Heidi

christiaan1111 (0), 17 jaar geleden

laat ook een compressie meting doen. dat was bij mij het geval. Een versleten motor.
Nu gereviseerd en loopt weer als een zonnetje

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai H200 of stel zelf een nieuwe vraag.