Hyundai Tucson: Stoelverwarming voeding weg

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorinhoud (cc): 2000

De stoelverwarming van de Tucson is uitgevallen zowel rechts als links, de lampjes branden niet meer. Bij deze tucson zitten er twee kleine wipschakelaartjes aan de stoel. In een stand (laag) gaat er een groen lampje branden en in de andere stand (hoog) gaat er een rood lampje branden. Kunt schakelen wat je wil ze doen het niet meer. Er zijn dacht ik verschillende uitvoeringen van waar de schakelaars zich begeven, de ene keer bij de versnellingspook de andere keer aan de rand van de stoel. Die laatste uitvoering heb ik dus. Dacht even dat het een zekering was en heb wat bij de zekeringen zitten prutsen. Daar zit een gele houder waarvan ik even dacht dat daarmee de zekeringen konden worden gepakt. Was niet het geval, bleek een of andere zekering voor iets anders te zijn. De radio en nog wat andere zaken vielen daardoor even uit. Na het terugplaatsen van die zekering ging wel even het lampje op de schakelaar voor de stoelverwarming aan. Was maar even maar toch. Vreemd dacht ik want als er een zekering in het stoelverwarmingscircuit defect is gaat die ook niet even meer aan. Iemand een idee waar ik dit moet zoeken?

conradus

Geplaatst door conradus (50) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Tucson? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

conradus (50), 8 jaar geleden

Opgelost. Alle zekeringen nagekeken; niet een die defect is. Dus blijkbaar krijgt de stoelverwarming geen voeding vanaf de zekeringenkast. Dus waarschijnlijk toch naderhand ingebouwd. Voedingskabel onder de stoel opgezocht en daar blijkt geen 12V aanwezig te zijn ook niet in ON stand van de sleutel. Dus maar de draad nalopen, loopt via de dorpel aan de bestuurderszijde omhoog tot in de ruimte onder het stuur. Is daar eenvoudig los te nemen met twee schroeven en wat klikverbindingen. Hierachter zit de zekering ergens opgehangen. Blijkt al snel dat de zekeringhouder het probleem is. De zekering zit er heel losjes in en maakt slecht contact. Na wat buigwerk weer een goed contact. En de stoelverwarming doet het weer. Dus opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Tucson of stel zelf een nieuwe vraag.