Hyundai Tucson: Stuurbekrachtigingspomp

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 95

De multiriem slipt bij het geheel uitdraaien van het stuur. Helemaal links of rechtsom blijft de poelie even stilstaan en slipt de multiriem over de poelie. Strakker zetten van de riem maakt het geluid eerder erger en de multiriem slipt ook dan als die de pomp niet meekrijgt. Bij geen belasting loopt die mee bij belasting haperend. In eerste instantie dacht ik de riem wat los zat maar het wat strakker zetten had totaal geen zin. Nu twijfel ik of het toch nog de riem zou kunnen zijn omdat die misschien omdat die niet voldoende grip meer heeft of dat het toch de pomp is die te strak loopt. Nu lees ik dat het laatste maar weinig het geval dus kom ik weer bij de riem uit. Iemand dit meegemaakt?

conradus

Geplaatst door conradus (50) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Tucson? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Hans4040 (310) PRO, 8 jaar geleden

Riem glad, versleten of vet...
Probeer eens een nieuwe riem en maak de poelies vetvrij.

conradus (50), 8 jaar geleden

Oplossing: was toch de multieriem, de pomp is nog prima. Zo zie je maar dat het soms erger lijkt...........maar het toch weer meevalt.
Slot?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Tucson of stel zelf een nieuwe vraag.