Hyundai Tucson: "stugge vering met "krakend"geluid".

Bouwjaar: 2006

Ik heb een nieuwe Tucson van okt. 2005.
Sinds een tijdje heb ik problemen wanneer ik b.v. over een verkeersdrempel rij. Ik hoor dan onder de voorzijde een naar geluid. Het klinkt alsof de veren niet goed functioneren. Een stug "krakend" geluid. De garage erkent e.e.a. maar weet niet goed wat het kan zijn. Hij heeft al een nieuwe schokbreker geplaatst, maar dat hielp niet. Eerst dacht ik nog dat het kon komen door het koude weer, maar het gaat niet over en n.m.m. wordt het alleen maar erger. Wie o wie kent dit probleem??? Graag met spoed reactie. Alvast super bedankt! M.vr. gr. arnold.

arnold694

Geplaatst door arnold694 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Tucson? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

ephy (0) PRO, 18 jaar geleden

Hallo Arnold heb jij een diesel ? zoja dan moet de motorsteun vervangen worden

suc6

Fransvegt (0), 18 jaar geleden

Beste Arnhold,
Waaschijnlijk zit er wat tectiel e.d. tussen de geleidingen van de remslangen. Schoonmaken met wasbenzine en invetten.

groeten Rob

wim12199 (0) PRO, 18 jaar geleden

Denk dat de vorige 2 reacties toch wel een beetje raar zijn.
Zou eerst even alle bouten en moeren eens goed hard aanspannen (ook deze van de kader onder de motor)
Zo iets is natuurlijk moeilijk als je het niet zelf gehoord hebt.Anders kun je ook even proberen bij de torsiebaar de gewrichten er onderuit te halen en er mee gaan rijden en luisteren of het geluid weg is.

Santa (0), 18 jaar geleden

Dit geluid moet toch redelijk simpel te herleiden zijn? Kun je dit geluid ook opwekken door de auto aan de voorzijde in en uit te veren? Wanneer dan een 2e persoon onder de auto met zijn oren luistert en met zijn handen voelt (andersom zou uniek zijn) zou de lokatie van het kraken toch te herleiden moeten zijn?

ephy (0) PRO, 18 jaar geleden

wrom is mijn reactie raar ?
het is een geluid wat wel vaker voorkomt bij een tuscon .

wim12199 (0) PRO, 18 jaar geleden

(ephy)Moest het een silent-bloc van de motor zijn, ga je het horen wanneer je optrekt met de wagen, maw. dan kantelt de motor in tegenovergestelde richting van de richting die de cardans willen draaien. En omdat de wagen het enkel heeft wanneer je een verkeersdrempel overrijdt, zal het dus wel zeker in de ophanging zitten.

ephy (0) PRO, 18 jaar geleden

Kijk het kan natuurlijk wat anders zijn ... maar wij hebben er een recall actie op lopen . en de motorsteun is met silent block

mazdaman (0) PRO, 18 jaar geleden

Het meest aannemelijk zijn de stab.stangrubbers. met dit koude weer zijn de rubbers stug en als de stang er in draait geeft dit een krakend geluid.
Het is een ontiegelijk klere werk om deze los te halen maar je moet ze loshalen en met lithiumvet insmeren aan de binnenzijde en vervolgens weer terugmonteren.

wim12199 (0) PRO, 18 jaar geleden

Werk bij hyundai en heb tot dusver nog niets gehoord van een terugroepactie van motorsteunen. Ik weet niet uit welke bron jij dit vernomen hebt???
Denk dat nielis nog het dichtst bij de oplossing zal zitten, maar vrees dat je toch het sub-frame gedeeltelijk zal moeten losmaken.

ephy (0) PRO, 18 jaar geleden

@ wim

lees jij geen ccc berichten ? daar staat een heel stuk op over dit gerammel .

vrgr Emiel

arnold694 (0), 18 jaar geleden

Hallo. Iedereen bedankt voor de reacties. Het betreft een Tucson benzine. Ik ben er 2x mee bij de dealer geweest. Had dit probleem nog niet eerder gehad. Heeft nieuwe schokbreker geplaats. Hielp niets. Nu zijn er 2 nieuwe stabilteitsrubbers geplaatst. Euvel is nu verholpen. Ook de dealer vond dat dit eigenlijk niet moest kunnen bij zo'n nieuwe (5 mnd.) jonge auto. Mocht ik toch weer mankementen krijgen dan zal ik mij opnieuw melden. Vr.gr. arnold.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Tucson of stel zelf een nieuwe vraag.