Hyundai Matrix: Stuurbekrachtiging

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Goedemiddag,
Heb een vraag over de pomp van de stuurbekrachtiging, deze is defect. Denk ik. Wanneer ik de wielen helemaal uitdraai maakt de pomp een herrie. De V-snaar begint te slippen omdat de poelie van de pomp niet lekker meer draait. Hij draait met stoten. De poelie wordt als het ware tegengehouden. Als ik het wielen weer recht zet is het over. Er zit genoeg olie in het reservoir. Zou graag een bevestiging willen hebben of ik gelijk heb, dan kan ik deze vervangen.
Met vriendelijke groet.

Jelle60

Geplaatst door Jelle60 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Matrix? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

wim12199 (0) PRO, 8 jaar geleden

Span eerst eens de riemen op, deze hangen waarschijnlijk te slap, zowel de riem die de alternator (in nl. dynamo) aandrijft als de riem die de pomp van de stuurbekrachtiging aandrijft.
Het is normaal dat bij volledige uitslag van het stuur de pomp een ander lawaai maakt, in de pomp wordt bij een bepaalde teveel aan druk, door een zuigertje de druk afgelaten.
groeten.

Jelle60 (0), 8 jaar geleden

Ik heb de pomp vervangen en alles werkt weer zoals het hoort.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Matrix of stel zelf een nieuwe vraag.