Hyundai Coupe: Te hoog toerental bij starten

Bouwjaar: 2002

Als de auto ongeveer minimaal zes uur heeft stilgestaan en bij een buitentemperatuur van ing. 12gr., gaat de motor bij het starten geduren ongeveer 20 seconden 1500 rpm draaien, vervolgens zakt hij af naar het normale stationaire toerental.
Als de buiten temperatuur lager is, start hij normaal, m.a.w. eventjes naar 1500 rpm en dan gelijk het normale toerental (ongeveer 100 rpm) bij koude start. Lamda-, temperatuursensor en stappenmotor zijn reeds vervangen. De dealer weet geen raad. Kan iemand mij a.u.b. helpen????

wvs

Geplaatst door wvs (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Coupe? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

chaan (0) PRO, 18 jaar geleden

Is dit plotseling gekomen of heeft ie dit altijd gedaan?
Als ie altijd dit gedrag vertoont heeft dan is het ingeprogrammeerd in de regeleenheid. Dit om de kat sneller op te warmen in dat gebied waar gemeten wordt bij de typegoedkeuring (start bij +- 10 graden Celsius). In het laatste geval hoort dit zo en zou ik me totaal geen zorgen maken.

wvs (0), 18 jaar geleden

Dit is plots gekomen. Ik heb nog vergeten te zeggen dat het om een 2.7 V6 gaat.

Hans4040 (310) PRO, 18 jaar geleden

Waarschijnlijk is de temperatuurvoeler defect.
Deze geeft informatie aan de motormanagement computer (ECU).
Bij defecte voeler kan de ECU "denken" dat het erg koud is en zodoende een rijker brandstofmengsel inspuiten.

mvg,
Hans.

wvs (0), 18 jaar geleden

Hartelijk dank voor je reactie, er is wel een temperatuursensor vervangen.Zijn er dan meerdere van die temperatuurvoelers?

Hans4040 (310) PRO, 18 jaar geleden

1 sensor is voor de temperaruurmeter in het dashboard en 1 sensor geeft informatie aan het motormanagement (ECU).
En ik denk dat juist die kapot is , of slecht kontakt op de stekker.

mvg,
Hanbs.

wvs (0), 18 jaar geleden

De sensor voor de ECU is reeds vervangen. Het merkwaardige is dat als de temperatuur laag genoeg is, dus beneden de 10 gr., bij een koude start de rpm eventjes naar 1500 gaat en dat gelijk terug naar ongeveer 1000. Bij een warme start van de motor, heb ik het fenomeen ook niet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Coupe of stel zelf een nieuwe vraag.