Hyundai Coupe: Water op de bodem?

Bouwjaar: 1999

Hallo,

Ik heb sinds een tijdje een Hyundai coupe fx, maar ik zit met een groot probleem. Ik merkte laatst op dat mijn bekleding op de vloer vochtig was. Toen ik de plastic randjes had gedemonteerd en mijn hand onder de bekleding langs haalde, merkte ik dat het echt heel erg nat was. Onder de stoel op sommige punten staat een 1/2 cm water. Het lekt niet vanaf het dak/deuren etc., maar moet ergens van voor afkomen maar vlak onder het dashboard is droog (schuine gedeelte).
Bij het rooster waar de blower bij de voeten blaast is nat. Bij de bestuurders kant is alles ook nat, maar in mindere mate.
Het zijn letterlijk liters die erin liggen, maar het is geen regenwater?? Het is schoon helder water, dus moet het uit de auto zelf komen denk ik. Weet iemand wat??

Gladigator

Geplaatst door Gladigator (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Hyundai Coupe? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Alex218 (0) PRO, 18 jaar geleden

condenswater van je airco zeer waarschijnlijk. er zit een rubberen afvoerslag vanuit het kachelhuis naar het schutbord (meestal aan de passagierszijde). Die voert condenswater door je schutbord af naar buiten. Ligt er nog wel een plasje water onder je auto op een warme dag als je even stilstaat?

afvoer kan verstopt zijn, maar ook deels loszitten.

Gladigator (0), 18 jaar geleden

Nee er ligt geen water onder als de airo aan is geweest, ik had dit zelf na lang zoeken vandaag ook gevonden op internet dat dat het probleem zou kunnen zijn. Lijkt me ook wel kunnen aangezien het geen regenwater betreft.

Overigens heb ik wel opgemerkt dat er een klein plasje olie onder ligt. Nou had ik pas geleden al dat er een oliekering lek was van mijn aandrijfas, dus zal die ook wel lekken weer.

Tis wel feest met deze auto tot nog toe, en ik heb hem nog geen half jaar. Hij is overigens uit 99 met iets meer dan 60000 km erop.
Ondertussen dus al: elektrische antenne stuk, olie kering lek, nu dus dat water en waarschijnlijk weer een kering. Ik word er een beetje moe van, voor een auto die ong 10.000 eurie kostte. Gelukkig wel een jaar garantie dus mag de dealer het morgen gaan uitvissen :/ .

Is het trouwens goed droog te krijgen (evt. door de dealer dus), of moet ik toch wel rekening houden met roestvorming?? Ik weet ook niet hoe lang dit nl. al speelt met deze auto, het is me nooit eerder opgevallen, maar dat zegt natuurlijk ook niks.

Alex218 (0) PRO, 18 jaar geleden

Roest hoef je niet snel bang voor te zijn. Het zijn vrij roestvaste auto's.

Wat die olie betreft; snel mee naar de dealer want ik kan me een auto herinneren die steeds een kapotte bak had doordat 1 van de aandrijfassen herhaaldelijk een stukje uit de bak schoot. Hierdoor raakte hij steeds bakolie kwijt etc etc.

Laat ze maar kijken als je nog garantie hebt. Succes.. laat maarhoren hoe het afgelopen is.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Hyundai Coupe of stel zelf een nieuwe vraag.